TACK TACK TACK! Vad kan jag göra nu?!

För det första så vill jag bara säga wow! Tack till alla er som läst, tagit till er och blivit berörda av mitt inlägg om psykisk ohälsa igår. Jag har idag suttit i tre timmar och svarat på mejl från er. Tre timmar som jag väldigt gärna lägger på er om ni känner att ni behöver stöd, tips eller bara någon att prata med. Att så många anförtror sig till mig, lilla mig, en ni egentligen inte ens känner gör mig så himla rörd. Tro mig, jag har fällt så många tårar när jag sett alla dessa mejl, kommentarer, likes, retweets och besökssiffrorna. Jag blir så himla glad av att ni tar det här ämnet seriöst.

Jag vet att så många där ute skäms över sin psykiska ohälsa och inte vågar berätta om den till varken närstående eller andra. Jag vill inte att ni skäms. Det är absolut ingenting att skämmas över. Det är så otroligt vanligt! Jag har sedan första stund jag fick min diagnos hösten 2016 vägrat skämmas. Jag har inga problem att berätta om min resa och att prata om psykisk ohälsa öppet, och om jag bara så kan hjälpa en endaste människa att inte känna att den behöver skämmas och må dåligt över att den mår dåligt, så vill jag göra det. Jag är gärna öppen om jag kan hjälpa er. Jag pratar gärna om det här ämnet med er. Kan jag få någon att känna styrka och mod att faktiskt söka hjälp så kommer jag leva på den känslan resten av mitt liv.

Jag vet att det finns så många av er – supportrar, vanliga människor som trillat in hit, hockeyspelare, tränare m.m som mår dåligt. Därför har jag funderat och funderat på vad jag kan göra. Hur kan jag nå ut till så många av er som möjligt på samma gång? Jag kom fram till en sak. Även om detta inte är fullt ut hockeyrelaterat, och inte bara har med ettan att göra, så kom jag tillslut på idén att göra en ”serie” här på Div1hockey om psykisk ohälsa. Där jag bara skriver och berättar. Försöker peppa, få er att förstå. Många vågar inte vara öppna i det här ämnet men jag vågar det. Jag skäms inte. Och jag vill att ni ska bli lika modiga, och skämmas lika lite. Jag vill hjälpa till att kämpa för er. Människor som aldrig själva upplevt det här har ingen aning om hur det är, och jag vill även försöka få er att förstå hur allvarligt det är med psykisk ohälsa. Det är inget man bara rycker på axlarna åt.

Det här är jag. Jag heter Mikaela Sehlstedt och jag lider av psykisk ohälsa. Vem är du? Ska vi kämpa tillsammans, du och jag?

 

/Mikaela (mikaela.sehlstedt@hotmail.com)
Tillsammans 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!