Tranås värvar från KRIF och USA

Tranås har gjort klart med centern Mathias Karlsson från fd seriekonkurrenten Kallinge/Ronneby och backen Jacob Olbing från Central Illinois Flying Aces.

Karlsson, som har meriter från både SHL- och Allsvenskan med Linköping och Sundsvall, har de två senaste säsongerna spelat i Kallinge/Ronneby där han 17/18 noterades för 7 poäng på 27 seriematcher och 1 poäng på 8 play off-matcher.

– Mathias är en karaktärscenter som vi hämtar från Kallinge, blir den sista pusselbiten på centersidan. En center som tar ett stort ansvar i det defensiva spelet. Han sätter alltid laget i första hand och gör jobbet i varje byte, en ledare på isen. Med Mathias så får vi rätt balans i det offensiva och defensiva spelet. Mathias blir också en viktig kugge i vårt boxplay, säger Tranås klubbchef Stefan Fransson till klubbens hemsida.

Olbing är fostrad i Frölundas J20 men spelade förra säsongen i USA där han representerade Central Illinois Flying Aces i USHL. 16/17 var han utlånad från Frölundas J20 till Hanhals i Hockeyettan under 5 matcher.

– Jacob är en kille som fått sin utbildning i Frölundas organisation, senaste säsongen spel i USA. En tvåvägsback som är snabb och rörlig på skridskorna och som har bra spelsinne. Sätter det defensiva arbetet i första hand men bidrar också offensivt. En karaktärsback som vi tror mycket på och som kommer göra stor nytta både på och utanför planen.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!