Trojas Årsmöte: Nord tar över klubban

Troja/Ljungby genomförde under torsdagen sitt årsmöte – som blev välbesökt.

Enligt valberedningens rekommendation valdes Andreas Nord in som ordförande för föreningen efter att Pelle Wass stigit åt sidan efter tre år på posten. Nord har medverkat i föreningen under en längre tid – både som spelare och ledare – vilket ger stabilitet åt föreningen och dess framtid.

Vi tackar härmed Pelle Wass för sina tre år i klubben och önskar honom lycka till. Dock kommer Wass inte helt lämna utan blir kvar i valberedningen samt det arenabolag som finns runt föreningen.

Ekonomiskt sett gjorde föreningen ett plus-minus-noll resultat. I slutet på föregående säsong kom beskedet att föreningen låg åtskilliga hundratusentals kronor minus med tanke på kapitalkravet som Hockeyallsvenskan är på gång att införa. Eftersom Troja nu degraderades försvann detta krav. Kvalserien till Hockeyallsvenskan gav extra inkomster vilket räddade upp de sista pengarna för att således klara nollresultat. Eget kapital uppgår i nuläget till 664 000kr.

Kommande säsong kommer budgeten, helt naturligt, minskas från 18 till 13 miljoner, budgeterat publiksnitt blir istället 1600 personer istället för 2100.

På spelarsidan finns ett antal platser kvar. Framför allt är det forwards som står på listan över spelare in. Efter en period med presentationer av nyförvärv har det nu varit mer stiltje den senaste tiden och alla går väl runt och hoppas på lite nyheter från denna fronten. Sportchef Daniel Håkansson beskriver marknaden som lite trög och vi ska väl inte ha några större förhoppningar om att truppen är lagd till midsommar, som var det uttalade målet.

Mr Troys egna åsikt i frågan är att de tre-fyra kommande nyförvärven kommer sätta taktpinnen på hur säsongen kommer sluta. Har Troja starka namn på väg in kan det bli en succésäsong. Mer logiskt är att man nu får fiska lite i slaskhinken och helt enkelt acceptera spelare som står längre ner på önskelistan. Med en mer medioker och osäker säsong som resultat.

Mellan raderna kan man dock läsa att visionen kanske inte är att ha en trupp ”komplett” vid seriestart utan börja med juniorer för att sedan förstärka under seriens gång. Ett upplägg som inte alls känns omöjligt. Den som lever får se.

//Mr Troy

Tips – Åsikter – Tankar? Maila: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!