TTT – Troy Tänker Till – Så slutar PO1Jag är uppenbarligen inte först på denna boll. Ungefär hela halva hockeysverige har tippat utgången av PO1 så här långt. Men bland alla lundar, berg och kollar så brukar det sluta med att de hade inte så mycket rätt som de hoppades på.

Därför känner jag att det är min plikt att upplysa om hur det verkligen kommer sluta. Eller i alla fall som kommer jag teoretiskt få i alla fall 3,5 rätt av sju möjliga. Här följer facit.

 

IF Troja/Ljungby – Strömsbro IF

Egentligen finns det inget att säga här. Strömsbro har – snällt och högt räknat – negativa 57% chans att slå Troja i två matcher. Trojas chanser att gå till PO2 är därmed ungefär 143% – tufft och lågt räknat. För så ojämnt ska det vara och så ojämnt kommer det att bli. I denna match har Troja faktiskt ingen motståndare utan man kan enbart förlora denna omgång på eget grepp. Det krävs att en viss indianvurmande back – i Troja – ökar från i snitt fyra indianare per match till någonstans strax över hundra stycken om Strömsbro ska vara med. Det krävs också att Ragnewall stoppar in kontaktlinserna ut-och-in. Det krävs också att Bergqvist dömer alla matcher när han kommer direkt ifrån en obedövad rotfyllning. Ja, ni fattar nu. Strömsbro borde lämna WO för att komma undan detta med hedern i behåll. För kort och gott så är allt annat än kvalserien till HA ett fiasko för Troja denna säsong.

IF Troja/Ljungby vidare

 

Östersunds IK – Kiruna AIF

Ytterligare en match där utgången är given. Om inte ÖIK tar detta är det bättre de omskolar sig till skidskyttar eller bedriver mulleverksamhet andra sidan norska gränsen. För hockeyn borde de lägga ner om de inte tar detta i två raka. Då pratar vi så raka att ett laservattenpass framstår som rena berg-och-dalbanan. Ja, ni fattar nu. Allt annat än PO2 för ÖIK och man kommer bada i tjära och fjädrar på stortorget i Östersund nästa helg.

Östersunds IK vidare

 

Nybro Vikings IF – Nyköpings SK

Här jublade hela halva hockeysverige över att Nybro, trots att man inte fick välja, fick så enkelt motstånd. Jag är inte riktigt lika säker på utgången här. Ryggmärgskänslan säger helt klart Vikings. Samtidigt har Vikings blandat och givit lite i år. När Nybro är bra så kör man över de flesta men när Nybro vaknat bak-o-fram i sängen så kan de också förlora på ett sätt som lätt kristnar en viking. Då kan det vara så uselt att spelarmammorna gråter ut i gruppterapi. Exempelvis blir man söndertrampade av BoIS på hemmaplan i en match där man spelade om seriesegern. Snacka om att lägga nerverna i gelatin. Nyköping hade en lite rufflig höst men har fått ihop det bättre på vårkanten. Därför håller jag Nyköping på ungefär samma nivå som Skövde i nuläget och kan därmed skrälla. Nyckelmatchen blir den på tisdag. Vinner Nyköping den så hamnar all press på Vikings.

Nybro Vinkings IF vidare – med reservation

 

Bodens HF – Tegs SK Hockey

Fattar inte uppståndelsen kring denna match. Teg går vidare. Teg är ett boogieteam för Boden och det slutar inte i denna matchserie. Det kommer inte hjälpa hur många paket Hubba Bubba som Petter Nilsson trycker in i munnen under matchen. Teg tar det här. Inte för att det direkt finns något spännande med Teg men just för att Boden är det enda lag som Teg nog skulle ha en chans att manövrera ut. För jag tror nämligen att Boden skulle haft större chans mot Piteå. En motståndare som är bättre på pappret men som Boden vinner en del matcher mot. Att välja Teg kommer leda till att Boden fick så de teg.

Teg vidare

 

Kallinge/Ronneby IF – Vimmerby HC

En helt oviss utgång. Det känns faktiskt tryggare att ha Trump och Kim pillandes på varsin kärnvapenknapp än att spekulera i utgången. Lårbenskänslan säger KRIF men skenbenet protesterar. KRIF är ett habilt lag i grund och botten men verkar ha svårt att hålla upp en form en hel säsong. Därför skulle jag säga att mötet med Vimmerby är ett fifty-fiftymöte. Med stor sannolikhet kommer vinnaren i tisdagsmatchen att vara den som stråar längst. Vimmerby har inte bara fått ordning på torpet i vår – man har haft hela Team Kirschsteiger som totalentreprenör i renoveringsarbetet. Man har gått ifrån ostrukturerad svängdörrshockey till något som liknar en vinstmaskin. Därmed tror jag det blir jämnt.

KRIF vidare – med reservation

 

Lindlövens IF – Visby/Roma HK

Här finns inte mycket att säga. Lindlöven fixar detta. V/R är alldeles för uddlösa, i nuläget, samtidigt som Lindlöven gjort hyfsat ifrån sig i norra. Här avstår jag från att sminka grisen och utser Lindlöven till vinnare.

Lindlöven vidare

 

Tranås AIF – Piteå HC

På förhand den kanske mest ovissa matchen. När Tranås är bra är man riktigt bra. När Tranås inte riktigt är riktigt bra är man riktigt bra på att vara dåliga. Visst kom man igång bra i slutet på Allettan men sen blir man utklassade av Huddinge på hemmaplan i sista matchen. Ingen vet nog varför. Allra minst TAIFarna själva. Lägger vi också in att TAIF har varit så favorittippade hela säsongen och levererat som alla trodde Hammers skulle göra – ja, då har vi en soppa kokt på linement och ättika. En soppa som faktiskt inte imponerar på någon. Till TAIFs försvar skall sägas att Piteå inte heller varit övertygande i vår. Dock levererade man dugligt i höstas och det finns kaliber i laget om man bara får ihop det. Det är samtidigt därför det blir så svårt att gissa utgången. Det är två lag med Jekyll&Hyde-sjukan. Ena stunden ser det hur bra ut som helst för att i andra stunden åka runt och trekvartslalla hockey med tron att imodiumet snart kommer börja verka.

Piteå HC vidare

 

Så tror jag att det blir. Nästa helg har vi facit.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!