Tyringe – Klubben med Sveriges trognaste supportrar?

Tyringes säsong är nog inget någon i Tyringe kommer vilja minnas. Helst vill man nog bara lägga den bakom sig och börja jobba mot nästa. Med 4 matcher kvar är det redan klart att det blir kvalspel för laget och det kommer inte som en överraskning för klubben för senaste matcherna har tränaren Magnus Rahm endast pratat om att bygga ihop laget och spelet inför kvalet trots att det inte varit 100 % klart att det blir kval.Jag har följt laget väldigt nära hela säsongen. Formen har helt klart gått upp och ner, man har varit nere och sett matcher man känt att nu håller det på vända sen nästa match är det som det är ett annat lag på isen och det blir riktigt bottennapp som resultat. Dock ska jag säga att senaste tiden har jag varit väldigt positiv, det är ett helt annat lag som visat sig på isen. Hela laget drar åt samma håll och man offrar sig för varandra och ingen ger upp oavsett vad som står på tavlan.

En annan tråkig sak jag upplevt under säsongen är att supportrarna svikit. Publiksiffran dalar och vissa matcher har det inte en varit halvvägs till snittet man hade för några säsonger sen. Men precis som laget kom en vändning plötsligt.

I fredags kl 19.45 drog Linus Kristoffersson och Jonas Ivarsson igång en insamling för att ge ett bidrag från supportrarna för att spetsa laget inför stundande kvalet. Idén kom efter att pratat med den nygamla backen som nyligen gjorde come back i laget Mathias Sjöberg och samtidigt tagit lite inspiration från KRIFs supporterinsamlig. Tillsammans ville man ge Tyringe den där sjätte spelaren Magnus Rahm alltid förespråkar när han är på Hovet. Publiken i Tyringe kan vara den avgörande pusselbiten dom behöver för att fortsätta vara ett div 1 lag och inte trilla ner i tvåan.

KRIF samlade ihop ca 30 tusen på 20 dagar. Linus berättar för mig i telefonen att det var någonstans en målsättning man borde kunna komma upp till, det dom inte visste när dom satte den målsättningen var vilket hjärta Tyringeborna har för hockeyn och sitt lag. På 24 timmar hade man samlat ihop 53 tusen. När jag pratar med Linus 14.45 idag (söndag) har man samlat ihop 74900 kr av totalt 251 bidragsgivare.

Kan inte annat säga än: WOW!!! Jag får ta tillbaka det jag själv varit så besviken på, att supportrarna svikit. Dom har inte svikit, dom har bara kraftsamlat.

Ska strax sätta mig i bilen och köra ner till Hovet och se när Tyringe får besök av Hanhals. Jag har känslan att det kommer finnas en sjätte spelare på läktaren idag och detta engagemang gett energi till laget så man äntligen får ta sin första 3 poängare på hemmaplan.

Fotograf: Henrik EberlundDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!