Värmlandsfejden del 1

Midsommaren närmar sig med stormsteg och där borta i öster har VM i fotboll dragit igång. Själv sitter jag här och tänker hockey, ja på höstens kommande spel i Hockeyettan. Där ska vi nu titta lite närmare på ett derby i väst- serien i en serie artiklar.

Förstår om de flesta tror det handlar om det kanske mest prestige- laddade derbyt i ettan, det mellan Mariestad och Skövde. Men, en bit i skymundan av det, då detta handlar som rubriken antyder om ett derby mellan Grums IK och Forshaga IF!

Publikintresset var senaste säsongen under hösten drygt 600 i Grums och dryga 400 i Forshaga. Inga jättesoffror kanske men fler än under andra förekommande matcher i deras hallar. Till kommande säsong tror jag att intresset kan öka lite. Mycket pga Forshagas intressanta lagbygge.

I den här första delen ska vi titta närmare på Grums Målvaktsida och backbesättningen.

Målvaktsidan ser onekligen intresant ut. En mycket stark lagdel i Grums. Där förste målvakten Viktor Scherrible kan bli en av seriens vassaste målvakter. Plockhanden är snabb som en kobra vilket flertalet spelare kommer få kännas vid. Viktor kommer plocka bonus poäng till laget i höst. 22- åringen med meriter från både u16 och u17 landslaget kommer bli en sevärdhet i målet. Han har även spelat i det Österikiska- laget EC Bregenzerwald. Viktor hade 91.9 i räddningsprocent den gångna säsongen.

Förutom Viktor har Grums en mycket duktig backup i Martin Svedberg. 20- årige Martin har redan gjort 3 hela A-lag säsonger med Grums. Dessutom hoppade han in 4 matcher redan säsongen 14/15. I sin debutsäsong i Hockeyettan gjorde han 13 matcher med en räddningsprocent på 90,4. Martin tar hela tiden stora kliv och det ska bli enormt kul att följa honom även kommande säsong.

Jag ser Målvaktsidan som lagets absolut starkaste lagdel. Med deras trygghet kan backarna växa i sitt spel och hålla undan.

Just Backsidan känner jag lite frågetecken kring. Inte i det defensiva spelet men offensivt sett. Med två mycket tunga tapp av Jesper Appel som gick till Västerås IK och Kristoffer Myhre’n som tyvärr avslutade karriären, tappar laget slagstyrka i speciellt powerplay.

På pappret nu finns 5 backar då centern Andreas Jonsson sadlat om till back. Något han med den äran redan förra säsongen testade på.

Härförare är den mycket omtyckte Jerker Vestberg som är starkt deffensiv lagd. Kommer ofta med publikfriande dunder tacklingar och går alltid och gärna in i alla situationer. En stor ledare vilket borde inbringa kaptens bindeln. Lite förvånande men dessto roligare var poängskörden senast som stannade på fina 4+4=8p.

En annan som kan blomma ut rikligt den kommande hösten är Anton Zachrisson. Två- vägsbacken kommer få mycket speltid och blir oerhörd viktig för laget.

Med största sannolikhet kommer även någon/några av Grums duktiga juniorer få chansen till spel. Vilket de gjorde med bravur 17/18.

Skulle hoppas att laget fick in en offensivd lagd back, både för spel i powerplay men också för bredden. För ser lite tunt ut i dagsläget om det skulle bli skador etc. Men är säker på att föreningen har en plan.

Grums IK spelar nu andra raka säsongen i HockeyEttan och håller på att etablera sig. Derbyt mot Forshaga IF kommer vara något att se fram och en viktig inkomstkälla. För tror och hoppas publiksiffrorna ska skjuta uppåt en bit till.

I nästa del ska vi titta närmare på forwardsidan i Grums innan vi sen fortsätter titta på Forshaga.

Häng med på resan fram till pucken släpps i Billerudhallen och Ängevi. Kan ni inte se matcherna live kommer ni få fylliga reportage här på div1hockey.com

// Tony

Tips om lagen eller annat får gärna lämnas till tony.lovgren@div1hockey.com

Dela inlägg:

Tony Lövgren

Ny skribent här på sidan. Älskar hockey och älskar att skriva. Är med här för att kunna utveckla mitt skrivande och förhoppningsvis ge läsarna något de kan läsa. Skriver i första hand om Värmlandslagen. Finns något intresant föreningarna vill ha ut så kontakta mig gärna på tony.lovgren@div1hockey.com Mvh Tony

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!