Västra: Veckans lag v.46Målvakt:

Tobias Sandberg – Mariestad BoIS
Sandberg har under veckan växt fram till det där monstret han har inom sig. Han började med att spika igen i 1-5 segern mot Nyköping och rädda 26 av 27 skott (96,30%) för att sedan avsluta den på absolut bästa sätt genom att spika igen fullständigt i toppmötet borta mot Borlänge då han tog samtliga 36 skott i 0-3 segern.

Backar:

Jesper Appel – Grums IK
Har tillsammans med Skövdes Thilander gjort flest poäng bland backarna. Tre assists. För Jespers del har poängen varit i betydande sort då flera av de målgivande passningarna varit så pass viktiga att de bidragit till poäng för laget. Segermålet i förlängning mot Nyköping för att ge ett exempel.

William Eriksson – Grums IK
Även andra backplatsen kniper Grums. William är den målstarkaste backen i veckan där han bland annat avgjorde under straffläggningen mot Köping när Grums vann. Extra plus i kanten att han endast varit inne på ett baklängesmål.

Bubblare: Adam Thilander – Skövde IK, Ludvig Karlsson – Mariestad BoIS, Emil Forsberg – Köping HC

Forwards:

Jesper Lindén – Mariestad BoIS
Lindén och hans Mariestad har en riktigt bra vecka bakom sig. I Jespers fall har han bidragit med 3 mål och 2 assists vilket är flest poäng av samtliga spelare i Västra serien. I mötet mot Nyköping stretade hemmalaget på bra, men när Lindén drog i en växel till slutade det med hattrick. Han gjorde bl a de viktiga 1-2 och 1-3 målen som gjorde att Mariestad drog ifrån och kunde ta tre nya poäng. I toppmötet och segern mot Borlänge fanns han också med i poängprotokollet.

Joakim Nilsson – Kumla HC
Kumla har gjort det bra i veckan och har två potentiella spelare för Veckans lag. Vi har hattrickmannen Eberhardsson, och sen har vi Nilsson. Valet föll på Joakim för att han gjort två bra matcher och gjorde dels 1 mål och 1 ass i den svåra matchen mot Borlänge, och avslutade med att göra flera poäng även i storsegern mot Surahammar.

Henrik Thegel – Skövde IK
Thegel har i veckan gjort tre poäng – 2 mål och 1 assist. Han satte det avgörande målet mot Forshaga (4-3) vilket innebar att Skövde kunde ta tre viktiga poäng och inledde målskyttet och banade vägen för sitt lag i segern mot Linden (4-6). Full pott för Skövde i veckan och Henrik har stått för två oerhört viktiga mål.

Bubblare: Martin Eberhardsson – Kumla HC, Hugo Ollila – Linden Hockey, Jonathan Ström – Skövde IK, Philip Norberg Aspnäs – Borlänge HFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!