Veckans lag v.44: Norra serien

Veckans lag för Norra serien är uttaget. Medans vissa kanske anser att spelarna som gjort allra flest poäng förtjänar en plats (vilket de såklart också gör) så vill vi även lägga vikt på hur viktiga poängen varit och hur viktig spelaren varit under veckan. Efter att ha synat alla matcher och alla spelare så är det detta lag vi tagit ut. 

Målvakt:

Markus Ekholm-Rosén – Kiruna AIF
I den väldigt haltande Norra serien har AIF varit ensamma med att spela tre matcher i veckan. AIF är även ensamma om att ha ställt samma keeper samtliga matcher, därför tycker vi att Ekholm-Roséns vecka sticker ut betydligt mer än en keeper som gjort det bra i en match. Markus startade veckan med att rädda 27 av 28 skott i hatderbyt mot Kiruna IF (96.43%) och följde sedan upp den med att rädda 34 av 36 skott i uddamålssegern mot Vännäs (94.44%). När laget sedan föll i sista matchen gick det inte lika bra, men han har varit en stor bidragande orsak till Kirunas i övrigt bra vecka när de plockade 6 av 9 poäng.

Backar:

Erik Näslund – Östersunds IK
Näslund har haft en bra vecka. I överkörningen av Lejon (0-8) gjorde han sitt första mål för säsongen och åkte även hem med ett assist. Lägg därtill att han var inne på 4 av 8 mål framåt. I den heta toppmatchen mot Boden (vinst 3-0) stod för han för ett viktigt assist när Östersund utökade sin ledning till 2-0 och här var han inne på två nya mål framåt. Alltså 6 av 11 mål framåt under veckan – och 0 bakåt.

David Westlund – Östersunds IK
Även Näslunds backkollega Westlund förtjänar en plats. Under veckan har han gjort två assists, bland annat till när Östersund gjorde det viktiga 1-0 målet mot Boden, samtidigt som han inte varit inne på något bakåt. Dessutom stod han upp för sitt lag när Nyman i Boden fick för sig att dra till med en onödig slewfooting som i värsta fall kunde ha slutat riktigt illa, där Westlund då valde att kasta handskarna och markera. Kanske dumt enligt vissa, men bra David säger vi.

Forwards:

Marcus Jonsson – Tegs SK
Oj oj oj, vilken match han gjorde mot Teg. Inlånade ”Messy” ska givetvis ha en plats den här veckan. När Kiruna kämpade för att få med sig ytterligare tre poäng hem då de ledde två gånger om under matchen så klev Jonsson fram. Teg vände ett 1-2 underläge till 6-3 och Messy – han gjorde assist på 4 av målen.

Cheyne Matheson – Kiruna AIF
Kanadensaren kan vara mycket nöjd efter sin vecka. Förutom att hans lag tog 6 viktiga och välbehövliga poäng av 9 så klev han, tillsammans med flera lagkamrater, fram. Cheynes poängskörd slutade tillslut i 3 mål och 1 assist, där han bl a gjorde 2 mål i derbyt mot Kiruna IF. Noterbart är dessutom att han gjorde poäng i samtliga tre matcher han spelade i veckan.

Erik Wikgren – Piteå HC
Wikgren har klivit fram rejält den här veckan. I det heta derbyt mot Boden där Piteå jagade revansch var det Wikgren som avgjorde och satte matchens enda mål i förlängningen efter 38 sekunder när Piteå vann med 1-0. Mot Örnsköldsvik gjorde han två nya viktiga poäng när han först assisterade till 0-1 och sedan själv satte 1-3 målet bara sekunder efter att Ö-vik reducerat till 1-2. Wikgren kan ha stått för veckans allra viktigaste poäng.

 

Hedersomnämnande:

Till hela Östersunds IK – som verkligen är veckans LAG. Vinner mot Lejon med 8-0 och nollar sedan Boden i toppmötet med 3-0. 11-0 i målskillnad under veckans matcher. Båda målvakterna håller nollan i sina matcher och det kryllar av spelare som gjort poäng. Bra jobbat Östersund!Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!