Veckans lag v42: Norra serien

Det har varit en matchsnål vecka i Norra serien och det är endast Kalix och Kiruna AIF som spelat två matcher. Trots det finns det ändå en del spelare som gjort sig förtjänta av en plats i Div1hockeys första Veckans lag för Norra serien.Målvakt:

Robin Christoffersson – Östersunds IK
Även fast Christoffersson bara spelade en match under veckan så gjorde han det så pass bra i toppmötet mot Boden att han förtjänar platsen som Veckans målvakt i Norra serien. Östersund föll med uddamålet 2-1, och mycket tack vare Robin som räddade 42 av 44 skott och fick en fin räddningsprocent på 95,45%.

Backar:

Johan Pettersson – Kalix HC
En av Norras största backgiganter fortsätter att leverera. I veckan stod han för två nya assist, vilket var mest av samtliga backar i Norra serien.

Olof Lundberg – SK Lejon
Denna viktiga backpjäs i Lejon satte sin fjärde fullträff hittills i år i jakten på en kvittering mot Kiruna. Fjärde målet (och femte poängen) på 8 matcher i seriens jumbolag, det är starkt jobbat.

Forwards:

Vladimir Chetverikov – Kiruna IF
Innan matchen mot Lejon i helgen hade han endast gjort 1 poäng. När han satte sig i spelarbussen och rullade ifrån Skellefteå från helgen gjorde han det med 4 färska assist i ryggen, i en och samma match. Om inte Chetverikov förtjänar en plats i Veckans lag så gör ingen det.

Alexander Selin – Kiruna AIF
Förra säsongen gjorde han 5 mål på 38 matcher i Piteå. Miljöombytet till Kiruna har minst sagt gjort susen och efter 9 matcher i år har Alexander redan gjort 7 mål, varav 2 av dessa var i senaste matchen mot Kalix. Totalt gjorde han 2 mål och 1 assist under veckans gång.

Herman Åstrand – Kiruna IF
Kirunalagen dominerar i Veckans lag denna vecka och givetvis förtjänar även Åstrand en plats. Samtidigt som hans lagkamrat briljerade med 4 assists i en och samma match så drog han själv till med 2 mål och 1 assist. Han gjorde bland annat det viktiga 0-2 målet och var den som gjorde att motståndarna fick nog och bytte keeper.

Hedersomnämnande: Ger vi till Kirunas målvakt David Otter, som inte bara stoppade 31 skott mot Lejon utan gjorde även ett assist på lagets 1-3 mål.

 Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!