Veckans lag v43: Östra serienMålvakt:

Hugo Edlund – Tyresö/Hanvikens SK
Är det någon målvakt som förtjänar den här platsen den här veckan, då är det Edlund. Hugo har under veckan gjort två jättematcher. Först var han nära att stoppa stora starka Hudiksvall när han räddade 34 av 36 skott (94,44%) när Hanviken föll med 2-1 och sedan avslutade han med att se till så sitt lag knep två viktiga poäng mot Visby/Roma där han tog 43 av 46 skott (93,48%) samt fyra av fem straffar.

Backar:

Kevin Lidström – Enköpings SK
Inför den här veckan hade Lidström endast gjort 1 poäng. När veckan var slut står han på 4 poäng, vilket innebär att han gjort tre poäng (tre assists för att vara exakt) från sin backplats och har mer än dubblat sin poängskörd.

Daniel Engström – Sollentuna HC
Har även han en bra vecka bakom sig. Förutom att Engström gjort två assists, så har han inte varit inne på ett enda baklängesmål trots att Sollentuna släppte in 8 mål mot Huddinge och Hudiksvall. Han var däremot inne på 4 av 6 mål framåt.

Forwards:

Daniel Andersson – Enköpings SK
Veckans målskytt i Östra. Gjorde ett hattrick, med tre raka mål i matchen mot Hammarby. Det var inte heller vilka mål som helst, utan 0-1, 0-2 och 0-3 vilket gav Enköping en stabil ledning i matchen. Som att inte det vore nog så gjordes 0-1 och 0-2 i samma byte med 19 sekunder emellan i slutminuten precis innan pausvilan i första perioden.

Victor Andersson – Huddinge IK
Ja, matchen mot Visby/Roma vill nog Andersson helst bara glömma. Och det gör vi också. Men i den viktiga matchen mot Sollentuna såg Andersson till att göra både sitt sjätte och sjunde mål för säsongen, och dessutom ett assist på det. Även här väljer vi att se till HUR han gjorde det. Det var nämligen så att vid underläge 1-2 kvitterade han till 2-2, assisterade kort därefter till 3-2 och sköt själv in 4-2 någon minut senare. Han hade med andra ord ett par superbyten i rad och var inblandad i 2-2, 3-2 och 4-2. Mål som innebar att Huddinge tog tre viktiga poäng.

William Erenroth – Visby/Roma HK
Även fast Visby föll lite (mycket) överraskande mot Hanviken så var Erenroth en viktig spelare. Han gjorde 0-1 i boxplay och passade fram till Visbys kvitteringsmål till 3-3 i slutet av matchen vilket gjorde att laget iallafall tog en poäng. I det som borde ha varit ett toppmöte mot Huddinge höll han sig framme igen med ett ny viktig poäng då han gjorde 1-2 vilket var matchens game winning goal (1-4).Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!