Veckans matcher i östra

Veckan som gått har bjudit på en hel del godbitar i matcherna som spelats i den östra serien, men även tråkigheter med skador.

 

Serieledande Hudiksvall har befäst sin plats i toppen och fortsatt vinna sina mtacher, än så länge har de inte tappat en enda poäng och är det enda laget i serien som tagit full pott i samtliga matcher.

 

Talangfabriken Huddinge har vunnit en match rätt stort men även förlorat en match, största utropstecknet här är att de lyckades pressa sereieledarna och var nära att plocka poäng utav dem.

 

Väsby har fortsatta problem med att deras ispist hemma i Vilundahallen ännu ej är klar, nu har kommunen meddelat att den är klar med is och allt tidigast vecka 45 så Väsby har 2 matcher som de får leta andra spelplatser till, den matxh som var tänkt att vara hemma premiären mot Hammarby som skulle vara någit utv över det vanliga i Väsby, ska nu istället spelas i Järfälla enligt de senaste jag hört. Deras matcher denna vecka har resulterat i en övertids vinst och en riktig målfest igår söndag, där de vann borta mot Hanviken med hela 7-0!

 

Gotlands stolthet Visby/Roma har börjat klättra uppåt i tabellen och infinner sig nu på fjärdeplatsen har i veckan bara spelat en match och det var hemma på öjn mot nykomligarna Trångsund, där de vann med 6-1.

Enköping som har samma poäng som Väsby och Visby ligger på femteplats och har denna veckan spelat jämna matcher, i onsdags vann de hemma mot Sollentuna med 1-0 och igår söndag förlorade de med 2-1 borta mot Nyköping/Gripen. Men stora snackisen efter denna match är att det dessvärre var en huvudtackling som resluterade i en skada i Gripen. Får hoppas att Gripen spelaren är tillbaka i spel.

Topputmanarna och likaså nykomligarna Segeltorp har gjort det bra och har endast 3 poäng upp till en plats bland topp 5 som går till Allettan, de har spelat jämna matcher i veckan där dem dock har förlorat med uddamålet. Torpet fick däremot med sig en poäng hem ifrån matchen borta mot Vallentuna.

Vallentuna som har samma poäng som Torpet. Tycker jag inlett säsongen helt okej och har under veckan spelat ett derby mot Väsby och mot Segeltorp, Vallentuna vann i båda fallen efter övertidsavgörande.

Sollentuna har även dem inlett säsongen helt okej och ligger inte många poäng efter Allettan platserna. Har endast spelat en match i veckan som gick och det var borta mot Enköping där de förlorade med uddamålet.

Nyköping/Gripen har denna veckan först åkt på en ordentlig käftsmäll hemma mot Huddinge, för att sedan råka ut för en skada och vinna hemma mot Enköping.

Hammarby har varit enligt mig överraskande dåliga, de har på nio spelade matcher skrapat ihop lika många poäng. Bajen som brukar vara med och utmana i toppen har grus i maskineriet, får hoppas för alla bajenfansen att det vänder för södergänget snart.

Tyresö/Hanviken har även dem inlett säsongen dåligt och har i veckan förlorat mot serieledarna Hudiksvall med udda målet och en storförlust igår mot Väsby.

Trångsund har precis som förväntat haft en tuff inledning på serien och det blir inte lättare matcher ju längre serien går. Åkte i fredags ner till Gotland för att spela mot Visby/Roma som vart en för tuff uppgift för nykomligarna som åkte på en storförlust.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!