Veckokollen v.19 – Norra serien

Från och med idag startar vi en ny liten veckoserie där vi varje söndag (ibland måndag, det är trots allt sommar) går igenom trupperna och hur lagen har värvat under veckan som gått. Vi går igenom varje serie i ett enskilt inlägg så totalt blir det fyra olika inlägg som publiceras under dagen. Vi börjar längst upp i landet – med norra serien!

Asplöven
Spelare i truppen: 0
Händelser under veckan: 0
Kommentar: Det är extremt tyst om Asplövens lagbygge och om vad som händer i föreningen. Laget har ännu ingen spelare klar – utåt. Jag har dock hört att det är mycket på g och att spelare är klara(?) och att vi får höra mer inom kort.

Boden
Spelare i truppen: 3 målvakter, 6 backar, 8 forwards/centrar
Händelser i veckan: 0
Kommentar: Det hände mycket i Bodens lagbygge för ett par veckor sedan, men sedan dess har man inte presenterat någon spelare. Sportchef ”Roffe” jobbar dock hårt med sitt lagbygge.

Kalix HC
Spelare i truppen: 2 målvakter, 7 backar, 12 forwards/centrar
Kommentar: Även kring Kalix är det väldigt tyst. Senaste händelsen var 17 april, alltså för nästan en månad sedan. Då presenterade klubben en förlängning. Truppen är ju nästintill klar så många fler händelser ska vi nog inte räkna med.

Kiruna AIF
Spelare i truppen: 0 målvakter, 5 backar, 4 forwards/centrar
Händelser i veckan: Timur Rasulov lämnar för Caen i Frankrike.
Kommentar: Nykomlingarna som var helt dominanta i Division 2 förra säsongen. Senaste veckans händelse är att ryssen Timur Rasulov inte hänger med upp i ettan utan flyttar istället till Frankrike. Kiruna är dock på nyförvärvsjakt, man jagar bland annat en ny målvakt.

Kiruna IF
Spelare i truppen: 1 målvakt, 6 backar, 8 forwards/centrar
Händelser i veckan: Värvade Kim Persson från Grästorp. Förlängt med Martin SöderbergAnton Tano lämnade för Teg, Henrik Edström lämnade för Borlänge och Malcolm Zander skrev på för Mörrum.
Kommentar: I veckan har man gjort klart med forwarden Kim Persson, som tränaren blev så imponerad av när han kikade på highlights. En intressant spelare som de senaste säsongerna producerat bra med poäng i västra serien. Under söndagen gick man ut med att man förlängt med forwarden Martin Söderberg som man ser som en stor positiv överraskning förra säsongen. Man tappar även de två spelarna Anton Tano som flyttar till Umeå för spel i Teg, Malcolm Zander flyttar tillbaka till Mörrum och man har även en tung förlust i målvakten Henrik Edström som väljer spel i Borlänge.

Piteå
Spelare i truppen: 0 målvakter, 5 backar, 4 forwards/centrar
Händelser i veckan: Emil Wrenman förlänger
Kommentar: Förlängningen av Emil Wrenman är såklart en viktig förlängning för Piteå. Men annars är det väldigt väldigt tyst kring lagbygget. Jag vet att ett gäng av spelarna ser sig om och funderar på andra alterntiv, vi väljer dock att inte nämna namnen på dessa spelare i respekt. Men här kan det nog börja hända saker snart, framförallt på målvaktssidan kan det bli nytt.

SK Lejon
Spelare i truppen: 1 målvakt, 0 backar, 0 forwards/centrar
Händelser i veckan: 0
Kommentar: Väldigt tyst här. Signade målvakten William Wikström har haft flerårskontrakt sedan innan. Laget har även haft fler spelare på flerårskontrakt, men där ryktet gått att det eventuellt kan bli aktuellt med en brytning av kontraktet på vissa spelare. Hur det blir med det är dock oklart. Flera spelare har redan lämnat laget.

Teg
Spelare i truppen: 1 målvakt, 2 backar, 11 forwards/centrar
Händelser i veckan: Anton Tano in från Kiruna IF, Andreas Vikström in från Björklöven samt tre förlängningar av Andreas Söder, Joakim Nilsson och Mattias Moström.
Kommentar: Här har man fått in Vikström med viktig allsvensk rutin i laget, och även fått in Tano från Kiruna. Två bra värvningar för Umeågänget.

Vännäs
Spelare i truppen: 2 målvakter, 3 backar, 9 forwards/centrar
Händelser i veckan: 0
Kommentar: Vännäs jobbar på i det tysta och den senaste händelsen var 1 maj då det blev klart att Jonathan Dobos spelar i Kovland nästa säsong.

Örnsköldsvik
Spelare i truppen: 1 målvakt, 8 backar, 13 forwards/centrar
Händelser i veckan: 0
Kommentar: Örnsköldsvik har, jämfört med många andra lag, redan en stor trupp och har inga jättemåsten på sig nu att fylla ut truppen med mängder av fler spelare. Ett par spelare till ska iallafall in, men man känner knappast någon brådska med dessa.

Östersund
Spelare i truppen: 2 målvakter, 6 backar, 8 forwards/centrar
Händelser i veckan: Markus Kinisjärvi från Visby/Roma ryktas som nyförvärv
Kommentar: Här har det inte hänt så mycket. Det enda som hörts är att centern Markus Kinisjärvi kan vara på väg till Östersund. Spelaren har fått ett kontraktsförslag och det återstår att se om han tackar ja.

 

Observera att klubbar kan lägga ut spelare som klara efter att detta inlägg publicerats.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!