Veckokollen v.20 – Västra serien

Arboga
Spelare i truppen: 1 målvakter, 3 back, 1 forwards/centrar
Händelser under veckan: Tre nyförvärv, en förlängning, två spelare lämnar
Kommentar: I Arboga har det hänt mycket i veckan. Tre återvändare har skrivit på för klubben. Det är poängkungen Alexander Kovalonok (27 poäng på 33 matcher förra säsongen) som kommer tillbaka efter spel i seriekonkurrenten Kumla, samt backarna Alexander Hellgren och Mathias Linnarud från Surahammar. Arboga har även förlängt kontraktet med målvakten Daniel Eriksson (21 matcher – 89.9%, 3 kvalseriematcher till Hockeyettan – 76.5%). Däremot har två spelare lämnat och det är lagkaptenen Linus Ageborg som lämnar för seriekonkurrenten Borlänge och Simon Holmqvist lämnar för SK Lejon.

Borlänge
Spelare i truppen: 2 målvakter, 7 backar, 10 forwards/centrar
Händelser i veckan:  Tre nyförvärv, en förlängning, tre spelare lämnar
Kommentar: Borlänge fortsätter att vara aktiva. Under veckan har man värvat forwarden Linus Ageborg som varit lagkapten i Arboga (41 poäng på 39 matcher), forwarden Tobias Sjökvist från Köping (36 poäng på 37 matcher) och backen Filip Hedberg (23 poäng på 43 matcher) från Wings HC. Centern Marcus Andersson har förlängt sitt kontrakt, medans Jesper Bärgård lämnar för Enköping, Zebastian Bodini Schmitt lämnar för Lindlöven och Johan Malmborg lämnar för Troja/Ljungby.

Enköping
Spelare i truppen: 2 målvakter, 7 backar, 13 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv
Kommentar: Enköping har under veckan värvat tillbaka forwarden Jesper Bärgård som senaste säsongen spelade för Nybro, Enköping och Borlänge.

Forshaga
Spelare i truppen: 2 målvakter, 7 backar, 10 forwards/centrar
Händelser i veckan: 0
Kommentar: Inga händelser i veckan.

Grums
Spelare i truppen: 2 målvakt, 4 backar, 9 forwards/centrar
Händelser i veckan: En förlängning, en spelare lämnar
Kommentar: Grums förlängde kontraktet med målvakten Martin Svedberg, som hade en räddningsprocent på 90.4% på 13 matcher i Hockeyettan förra året. Spelaren som lämnar är forwarden Patrik Eriksson som hoppar över till Kils AIK.

Kumla
Spelare i truppen: 2 målvakter, 3 backar, 5 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv, en förlängning, två spelare lämnar
Kommentar: Kumla började veckan med att värva backen Jesper Malmström från Division 2-laget Hallsberg. Klubben har även förlängt kontraktet med forwarden Felix Scharnke (16 poäng på 28 matcher). Däremot har man två tunga tapp i Erik Planeby som väljer att sluta med hockeyn och kommer istället vara assisterande tränare, och poängkungen Alexander Kovalonok som gick till seriekonkurrenten Arboga.

Köping
Spelare i truppen: 1 målvakt, 8 backar, 11 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv, tre spelare lämnar
Kommentar: Köping värvade centern Hampus Pettersson (22 poäng på 42 matcher i SuperElit) från Västerås J20. Däremot har tre spelare gjort klart med andra klubbar, målvakten Tomas Rydén gick till Vimmerby och forwardsen Ludvig Nilsson och Tobias Sjökvist gick till Helsingborg respektive Borlänge.

Lindlöven
Spelare i truppen: 2 målvakt, 6 backar, 8 forwards/centrar
Händelser i veckan: Fem nyförvärv, en förlängning, två spelare lämnar
Kommentar: Lindlöven fortsätter att köra och verkar bygga ett helt nytt lag till nästa säsong. I veckan har man presenterat fem(!) nyförvärv till – målvakten Sammy Gustafsson vänder hem igen från Visby/Roma (91.6% på 23 matcher och 94.9% på 7 kvalseriematcher), samt de fyra forwardsen/centrarna Zebastian Bodini Schmitt från Borlänge (22 poäng på 52 matcher), Christoffer Anrén från Växjös J20 (29 poäng på 38 matcher i SuperElit), Casper Evertsson från Södertäljes J20 (56 poäng på 47 matcher i SuperElit) och Valter Lederud från SK Lejon (6 poäng på 30 matcher). Spelaren som förlängt sitt kontrakt är backen Filip Bergmark. Spelarna som lämnar är målvakten Daniel Marmenlind som går till Visby/Roma och centern Emil Rooth som är klar för IK Guts i Division 3.

Malung
Spelare i truppen: 2 målvakter, 1 backar, 1 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv
Kommentar: Malung gjorde under helgen klart med backen Oscar Olsson från Färjestads J20.

Mariestad
Spelare i truppen: 2 målvakt, 7 backar, 11 forwards/centrar
Händelser i veckan: En spelare lämnar
Kommentar: Forwarden Alexander Liljedahl hittat en ny klubbadress i Grästorps IK.

Skövde
Spelare i truppen: 2 målvakter, 8 backar, 10 forwards/centrar
Händelser i veckan: 0
Kommentar: Inga händelser i veckan.

Surahammar:
Spelare i truppen: 2 målvakter, 3 backar, 7 forwards/centrar
Händelser i veckan: Ett nyförvärv, tre spelare lämnar
Kommentarer: Surahammar har gjort klart med backen Pa-Mansu Janneh från Tyringe. Tre spelare väljer att lämna och det är backarna Alexander Hellgren och Mathias Linnarud som båda går till seriekonkurrenten Arboga och backen Sebastian Thorsell som går till Hallstahammar i Division 2.

Observera att klubbar kan lägga ut spelare som klara efter att detta inlägg skrivits under dagen.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!