Viktor Crus Rydberg byter….

…..klubb, kalsonger, bil eller kan det vara skor? 

Kalmars andra tröjhissning och pensionering av nummer är på ingång och denna gång är det nummer 16 som skall upp i taket. Den spelare i Kalmar HC som blir sist att spela match med nummer 16 på ryggen Viktor Crus Rydberg. Bortamatchen mot Tyringe den 28 November blir VCR:s sista match med nummer 16 på ryggen. Premiären med det nya numret på ryggen, nummer 95 blir i hemmamatchen mot Hanhals den 2 December.

Varför kommer inte VRC bära nr 16 mer?

Kalmar HC berättade tidigare idag, via sitt twitterkonto, att man skall hedra Viktor Kovalonok genom att pensionera nummer 16 och hissa upp tröjan i taket i Iffehallen.

Viktor Kovalonoks nummer 16 kommer inte hänga i taket helt ensam, han kommer göra Ivar ”Iffe” Lundqvists nummer 2. Iffe är en legend i Kalmar inte bara i hockeykretsar han är en symbol för vad föreningslivet handlar om. Iffes tröja hissades till takstolarna den 13 December 2015.

Viktor Kovalonok?

Viktor Kovalonok kom från ryska andradivisionen Izhorets ST. Petersburg till Kalmar HC säsongen 93/94 och spelade där till säsongen 97/98 då han la skridskorna på hyllan. Han återupptog sedan karriären i Lenhovda säsongen 02/03 som spelande tränare. Under sina 5 säsonger i den rödgula tröjan gjorde han 226 på 150 matcher. Viktor eller Ryssen som han även kallas har vart tränare för KHC under två perioder, säsongerna 05/06 och säsongen 12/13.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!