Vimmerby presenterar sin supporterspelare – värvar KHL-meriterad finsk center

Vimmerby HC rustar upp inför slutspurten av Allettan och playoffen. Idag presenterade klubben sin supporterspelare –  den NHL-draftade finske centern Saku Salminen, som har meriter från både KHL och Finlands högstaliga.

24-årige Salminen har trots sin relativt unga ålder hunnit med mycket under sin karriär. Han har blivit uttagen till Finlands olika juniorlandslag vid flera tillfällen, han har spelat 4 säsonger i Liiga för Jokerit, HPK och SaiPa, han har spelat 9 KHL-matcher med Jokerit, han blev NHL-draftad 2013 av Tampa Bay Lightning och han har även spelat i Frankrike och Tyskland.

Flytten till Sverige och Vimmerby blir hans tredje land(!) den här säsongen och hans fjärde klubb. Han har under säsongen spelat för franska Anglet och de två tyska klubbarna ECDC Memmingen och ESV Kaufbeuren.

– Det ska bli väldigt spännande att komma till Vimmerby. Jag har alltid gillat svensk ishockey och har varit i Sverige och spelat flera internationella matcher. Och när jag fick veta att fansen har samlat in pengar för att jag ska kunna komma över, så blir man väldigt glad och det ska bli väldigt roligt att träffa fansen, säger Saku Salminen i ett pressmeddelande.

Hur vill du beskriva dig som spelare?

– En hårt jobbande spelare, som lever mycket på min storlek, där jag skapar mycket ytor för mina medspelare. Jag är även en god tekare och ser en stor fördel i att alltid vinna pucken, istället för att tvingas jaga den i 30 sekunder. Som spelare är jag mer en playmaker, och behärskar alla delar i special teams, säger Saku Salminen, som mäter 191 cm.

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!