Åååå Kristina.. Guldet blev till sand…

Den trojanska hästen tog sig aldrig förbi murarna. Den trojanska hästen körde i diket – med man och allt.

Troja/Ljungby andades optimism efter återkomsten till Hockeyallsvenskan. Tre år i Hockeyettan gav tid till nytt lagbygge enligt tränare Pelle Svenssons konstruktion, och det var denna stommen man antog sig utmaningen att spela 52 omgångar. Facit vet vi nu. Resan genom hockeysäsongen påminde om att framföra en Fiat Uno på en småländsk grusväg.

 • Det blev bullrigt. Styrelsen och fansen öppnade säsongen med ett öppet bråk.
 • Det blev gropigt. Laget fick aldrig någon jämn o fin resa. När det började se bra ut lyckades man köra i nästa grop.
 • Det blev kurvigt. Efter en svag inledning fick man lite fart på rören och nosade ett tag på topp 8 för att sen hamna i botten igen.
 • Det blev en krasch. Troja förlorade de fem sista matcherna. Dessutom var två av dessa hyperviktiga 6-poängsmatcher.

Troja/Ljungby gjorde ändå en bra säsong sett till förutsättningarna. Inget lag – i alla fall inte på 10 år – har behövt spela kvalserien med 66 inspelade poäng i Hockeyallsvenskan.

Kvalserien blottade Trojas hela svaghet. Arkilleshälen på den trojanska hästen, nämligen Pelle Svenssons offensiva spelidé. Troja kunde göra mål. Massor av mål. Det man också kunde var att släppa in mål. Massor av mål. Kvalspel handlar oftast om att succén blir för det laget som vågar gneta mest. Det lyckades inte Troja med. Inte alls faktiskt.

I dagsläget har Trojas fyra främsta poängplockare David Rundqvist (Leksand), Tor Immo(Leksand), Nikolai Meijer (okänt) och Jonathan Johnsson (MoDo) gjort klart med andra klubbar. Klart att lämna står också Alexander ”Flash” Lindqvist Hansen som valt att fortsätta i Västervik.

Mattias ”Nisse” Nilsson – Trojas evige defensive center har meddelat att han slutar, liksom Johan ”BOIS” Andersson. Det ryktas också om att Mattias  Åkesson har sådana planer.

Någon ny tränare finns idag inte presenterad. Pelle Svensson fick gå lite hastigt och lustigt under lite oklara former. Enligt sportgruppen drog inte Pelle, spelare och styrelse åt samma håll. Enligt intel blev måttet rågat vid en incident där spelare och tränare hamnade i bråk angående prestationer på banan.

Nu återstår då omstarten i Hockeyettan. För oss supportrar känns det som att vi på något sätt lyckats få båda ”Gå-direkt-i-fängelse”-korten i tät följd. Men som alla bittra kåkfarare så blickar vi framåt. Troja ska tillbaka. Det kommer säkert ta tre nya år men det måste finnas en vision – en målsättning – för att ge sug och intresse kring klubben.

Mot nya utmaningar…

/Mr Troy

Dela inlägg:

One thought on “Åååå Kristina.. Guldet blev till sand…

 • 3 maj, 2018 kl. 16:37
  Permalänk

  Mycket bra samanfattning på katastrof-säsongen, det som oftast glöms är början med den tragiska portningen av supportnarna, där rök väl ca 2 vinster

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!