Betygsättning på trupperna: Östra serien

Enköpings SK
Målvakter: ++
Backar: ++
Forwards: +++

Kommentar: Backsidan känns lite sådär, men vi lyfter fram förlängningen av Nilsson. Annars saknar vi det där lilla extra och det känns inte som att det är backsidan som Enköping lagt krutet på. Jag önskar att vi kunde säga att Enköping känns hetare nästa säsong än förra säsongen, men det vore en lögn för det gör man inte. De har fått in en del spelare med potential, men det räcker inte riktigt. Vi hade velat se lite mer kaxighet här, det kändes ju ändå som att man var på g förra säsongen.

Hammarby IF
Målvakter: +++
Backar: +++
Forwards: +++

Kommentar: Den här målvaktssidan med Andersson och Due-Boje känns riktigt spännande och har verkligen potential. Även backsidan har en del potential och det som sticker ut här är att de har faktiskt ganska många som vet hur man gör poäng här. Forwardssidan känns också intressant och även fast den kanske har en blandning av lite svagare kort så har den även en hel del starkare kort. Hammarby känns ovanligt intressanta i år.

Huddinge IK
Målvakter: +++
Backar: ++++
Forwards: +++++

Kommentar: Huddinge sitter på det mest intressantaste lagbygget i Östra hittills. Forwardssidan kan man verkligen inte gnälla på, och i Hockeyettan är det en av de bästa uppställningarna framåt. Backsidan är inte dålig den heller, med bla Hansen, Ahnelöv och Lennhammer. Inte en femma, men en fyra är den allt värd och speciellt jämfört med övriga lag i Östra. På målvaktssidan gjorde Eltonius succé förra säsongen, men vi vill se lite större prestationer på längre sikt av Hedström innan de förtjänar en fyra. Men målvaktssidan har absolut potential till högre poäng.

Hudiksvalls HC
Målvakter: ++++
Backar: +++
Forwards: +++

Kommentar: Hade detta varit förra säsongen hade målvaktsparet fått en trea. Men med tanke på Bossons prestationer och utveckling under säsongen så känner vi att detta kan bli riktigt intressant och kan Bosson fortsätta utvecklingen på samma sätt så får Åkerlund allt kämpa lite extra för speltiden i vinter. Tyvärr känns både back- och forwardssidan svagare nu än förra säsongen, och nog trodde vi att Hudik skulle bygga vidare rejält på succén förra säsongen. Det känns dock som ett steg tillbaka hittills. Värvningen av Enock ska dock bli intressant att följa.Segeltorps IF
Målvakter: –
Backar: +
Forwards: ++

Kommentar: Njae Segeltorp. Klubben har tappat en hel drös med viktiga spelare och just nu känns det inte så hett här. Endast tre backar är klara och det är svårt att sätta något högre betyg på en halv backsida. Forwardssidan ser okej ut. Inga målvakter klara. Sportchefen kommer att få kämpa juni och juli om Segeltorp ska lyckas fortsätta på sin framgång från förra säsongen.

Sollentuna HC
Målvakter: ++
Backar: ++
Forwards: ++

Kommentar: Sollentuna känns lite medel på samtliga positioner. Inte superbra, men inte superdåligt. Att Lagerstedt och Lindskog är kvar är kanonviktigt. De har en del nyförvärv, men som mest är från olika J20-lag. Det krävs mer än såhär om Sollentuna ska ta steg framåt från förra säsongen.

Strömsbro IF
Målvakter: ++
Backar: ++
Forwards: ++

Kommentar: Nykomlingarna gör sitt bästa för att bygga en slagkraftig trupp. Laget består av spelare som gjort det grymt bra i Division 2 och det är svårt att veta hur dessa presterar i Hockeyettan. Det finns flera spelare som gjort riktigt fint med poäng i tvåan, och kan de lyckas även i ettan ser det ändå ganska hyfsat ut här.

Tyresö/Hanvikens SK
Målvakter: –
Backar: +
Forwards: ++

Kommentar: Inga målvakter är klara för laget. Backsidan är svår att bedömma då den endast innehåller fyra spelare, och vi vill gärna se fler spelare innan vi kan sätta ett högre betyg. Men Hammarlund från Farsta känns ganska intressant. Forwardssidan känns lite sådär hittills. Har fått behålla ett par och har fyllt på med ett par spelare som gjort bra poäng i Division 2. Presterar dessa även i Hockeyettan känns det lovande, om de inte gör det känns det ganska mörkt.

Vallentuna BK
Målvakter: ++
Backar: ++
Forwards: +++

Kommentar: Endast en målvakt klar, och det är Gidmark som är ung och lovande. Har aldrig spelat seniorhockey tidigare, men han har potential. Även backsidan känns ganska intressant, kanske saknar ett par heta nyförvärv. Men som den ser ut just nu, om en några få backar, så är den hyfsad. Framåt är Andersson kvar, VIKTIGT. Så även Jansson, Lindholm Schmitt, Paulsson och Sandberg. Forwardssidan är deras klart starkaste lagdel hittills.

Visby/Roma HK
Målvakter: ++
Backar: +++
Forwards: +++

Kommentar: Marmenlind i all ära, han förtjänar ett bra betyg. Men nu är det helheten som betygssätt och kollegan Lindblad har kanske inte visat upp några superheta siffror under karriären. Vi är ledsna, vi vill se att Lindblad håller på seniornivå innan vi kan öka betyget. På backsidan känns Lovric som ett spännande nyförvärv. Alltså Visby har en bra backuppsättning och ligger och pendlar mellan en superstarka trea och en fyra, meen vi kanske hade velat ha in Den där backen innan de förtjänar en fyra. Forwardssidan. Vill ha lite fler poängspelare här, känns lite för mycket ”medel”. Men den är bra, absolut. Men den kan bli bättre.

Väsby IK
Målvakter: +++
Backar: +++
Forwards: ++++

Kommentar: Ryttar kör vidare i målet, bra. Kollegan är i år Olofsson, och ja han kan säkert blomma ut ännu mer i Väsby. Han är lovande. Backsidan är också bra, absolut. Men vart är poängbacken? Vem är det som ska skjuta in de stenhårda baljorna från blå i vinter? Framåt känns det riktigt spännande. Det finns massvis med poängspelare, och spelare med potential att växa. De når inte fram till en femma i betyg, för vi kan känna att det finns någon utfyllnadsspelare för mycket. Men en fyra, absolut!

Wings HC Arlanda
Målvakter: ++
Backar: ++
Forwards: +++

Kommentar: Målvakterna har lyckats bra i tvåan, men nu är det ettan det gäller. Vi är liiite tveksamma. Backsidan är inte så mycket att säga om heller. Det är svårt att sia om hur spelarna står sig i ettan när de kommer från Division 2. På forwardssidan ljusnar det däremot. Här kryllar det av poängspelare och kan de prestera även i ettan så ser det betydligt ljusare ut för Wings del.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!