Borlänge starkast i returen

Det blir en tredje och direkt avgörande match på hemmaplan för Borlänge hockey i play off 2-dusten mot Huddinge.

Liksom i första matchen kom masarna ut starkt och tryckte ner gästernas alla formationer i matchinledningen. Det blev en mållös första akt där gästerna kan tacka sin burväktare Pontus Eltonius för likaläget i pausvilan. 16-6 i skott talar sitt tydliga språk även denna kväll.

Hemmalaget fortsätter att trumma på även i andra och även där vinner man skotten medans antalet utvisningar (liksom i första) fördelas mer rättvist dvs ett pp till vardera laget. Fortfarande mållöst inför sista och de 500 åskådarna kan förbereda sig på en gastkramande avslutning.

Halvminuten in i sista utnyttjar Huddinge en tappad Borlängepuck i mittzon och kan i en snabb spelvändning ta kommandot genom ledningsmål av Fredrik Renström. Borlänges replik kommer blixtsnabbt och Philip Aspnäs Norberg kan bara 23 sekunder senare lugna hemmafansen med sin kvitteringspuck till likaläge. Efter ytterligare fem minuter hittar Petter Mäkitalo rätt i anfallszonen och kan lite turligt avsluta med ett skott som tappas in av Eltonius i bortakassen. Minuten senare blir han axelskadad i ett Borlänge-avslut och får ersättas av Daniel Fahlström. Huddinge trampar naturligtvis gasen i botten för en kvittering och chanserna fördelas jämnare i matchens slutskede. Med dryga minuten kvar plockar Huddinge ut nämnde Fahlström vilket resulterar i ett mål i tom kasse, signerat Oliver Eriksson, vackert assisterad av Ludvig Wisten. Nämnas bör att även hemmakeepern Henrik Edström gör en gedigen insats i en för honom svårspelad match.

Nu väntar ett spännande avgörande i morgon lördag, där känslan är fördel Dalarna…

/ Ice Age

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!