Borlänge värvar från två seriekonkurrenter

Borlänge fortsätter värva. Lagets två senaste tillskott i truppen är två forwards och är Linus Ageborg från Arboga och Tobias Sjökvist från Köping.

21-årige Ageborg har de två senaste säsongerna spelat för Arboga där han varit lagkapten 17/18 och assisterande lagkapten 16/17. Senaste säsongen gjorde han 21 poäng, fördelade på 8 mål och 13 assists, på 29 matcher samt 20 poäng, fördelade på 4 mål och 16 assists, i kvalserien till Hockeyettan.

– En spelskicklig forward som jag haft ögonen på ett tag. Linus är en god skridskoåkare som jag tycker har stått ut i Arboga där han var lagkapten. En ung spelare som ändå hunnit med att få en del rutin från Hockeyettan, säger Borlänges sportchef Mats ”Horndal” Johansson till klubbens hemsida.

22-årige Sjökvist har både SHL- och Allsvenskameriter från Färjestad och BIK Karlskoga. De senaste två säsongerna har han spelat för Köping där han den senaste säsongen gjorde 32 poäng på 32 matcher (17 mål och 15 assists) och 4 poäng (2 mål och 2 assists) på 5 play off-matcher.

– Tobias är en spelare med bra skridskoåkning som tar ansvar i båda delarna av banan. Han besitter ett rappt och hårt skott som jag gillar och stod för 17 mål i Köping under förra säsongen. En spelare som jag tror kan fortsätta utvecklas och förhoppningsvis kan ta nästa steg i utvecklingen i vår miljö, säger”Horndal”.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!