Dessa går till Allettan Södra – Här har ni facit.

Här följer facit på vilka som kommer klara platsen till allettan efter jul.

Det är ju inte direkt breaking news att tabellen haltar efter en höst där det är som det är. Det är bara att gilla läget. Eftersom det också haltar så blir det lite extra kul att sia om vilka lag som klarar topp fem i höst.

I kvar att möta använder jag tre färger. Grön = 3p, gul = 1-2p och röd = 0p. Det ger en hint om hur det här kommer summeras upp.

 

IF Troja/Ljungby:

Redan klara sedan en match tillbaka. Seriens stabilaste lag tillsammans med KHK och nu skördar man frukten. Lutar åt att man kommer stanna på 51-53p. Två hemmamatcher kvar mot lag som har kniven mot strupen. Tror inte man kommer gå helt bom i båda men här kommer motivation slår klass in.

Kvar att möta: Nybro (H), Hammers (H)

Chans att klara: 100%

 

Karlskrona HK:

Lag nummer två som varit stabila hela säsongen. Kommer ta 4-6 poäng till och därmed sluta som klar serietvåa. Väl jobbat.

Kvar att möta: Kalmar (H), Borås (B)

Chans att klara: 100%

 

Mörrums GoIS IK:

Säsongen överraskning så här långt. De enda som trodde på sig själva var just Mörrum själva. Klubben har fått ihop något riktigt bra utifrån vad de faktiskt värvade ihop i våras/somras. Det såg magert ut men man har visat mig och många fler att jag hade fel. Kvar står en match borta mot KRIF. En match som kommer vara väldigt oviss då båda lagen kommer behöva poängen. Inget lag vågar nog räkna hem alla tre och därför blir det en kompromiss. Jag tror på delad pott. Mörrum kommer därmed landa på 38-39p. Frågan är om det räcker – målskillnaden är till GoIS nackdel.

Kvar att möta: KRIF (B)

Chans att klara: 25%

 

Vimmerby HC:

VHC är inget lag som åker runt och kryssar. Antingen så vinner man eller så skiter man i det. Fyra matcher kvar att spela där man möter till hälften lag som är kvar i matchen och till hälften avsågade. Hanhals och Kalmar ska man absolut ta men tror man får det tufft i två bortamatcher mot Nybro och Hammers. Man kommer landa på 39p när den svullna primadonnan tappar rösten.

Kvar att möta: Nybro (B), Hanhals (H), Kalmar (B), Halmstad (B)

Chans att klara: 40%

 

Halmstad Hammers:

Fyra matcher kvar där ingen match är helt given. Man har ett tufft schema kvar med idel lag som är med i matchen. Det vill säga så kommer man inte få något gratis. Visst, Troja är redan klara men samtidigt så är Troja det lag som Hammers har haft det absolut svårast mot. Förutom en panikartad 1-0 seger hemma förra året så har man inte varit nära att rubba Troja. Skulle matchen gälla allt tror jag dock Hammers tar poäng.

Man står på 32p just nu. Formen är inte helt given. Hammers kommer spela in 6p till.

Kvar att möta: Nybro (H), KRIF (B), Vimmerby (H), Troja (B)

Chans att klara: 35%

 

Nybro Vikings IF:

Med sex matcher kvar så kommer Vikings få ett intensivt schema. De lagen som återstår är inga skräckmotståndare för Nybro utan lag som de både tar och ger poäng emot. Det som faktiskt talar emot Vikings mest är de täta matcherna. Förmodligen kommer de förlora någon match på ren soppatorsk men vilken det blir är svårt att säga.

Med 31p på kontot idag och minst 12 poäng till på väg in så kommer Vikings sluta på ungefär 43p.

Kvar att möta: Vimmerby (H), Hammers (B), Hanhals (H), KRIF (B), Troja (B), Tranås (B)

Chans att klara: 95%

 

Tranås AIF:

Med en match kvar att spela och 29 poäng på kontot så ser det mörkt ut. Chansen ligger i att ta alla tre mot Nybro – för att drömmen ens ska leva. Dock kan vi sorgligt nog nu konstatera att den drömmen är ett luftslott. TAIF spelar fortsättningsserien efter jul. Man kan nå max 32 poäng och det kommer inte räcka.

Kvar att möta: Nybro (H)

Chans att klara: 0%

 

Kallinge Ronneby IF:

28 poäng hemma och inte speciellt många fler på väg in. Teoretiskt skulle man kunna nå 37 pinnar om man avslutar med tre raka – vilket inte kommer hända. Man har ett för tufft schema för det. Mer sannolikt är 3-4 poäng till och det innebär fortsättningsserien efter jul.

Kvar att möta: Mörrum (H), Hammers (B), Nybro (H)

Chans att klara: 0%

 

Den stora fighten kommer stå mellan Mörrum, Hammers och Vimmerby. Enligt facit kommer alla dessa lagen hamna kring 38-39p och det kommer bli ett getingbo utan dess like. Mörrum kan inte göra så mycket åt saken mer än att vinna mot KRIF i sin sista match.

Den matchen som förmodligen kommer avgöra ödet för Vimmerby och Hammers är det möte de ska ha i Halmstad Arena den 3:e Januari. Vinnaren av den matchen har tagit på sig guldbyxorna. Det är i den matchen det förmodligen kommer avgöras. Förloraren i den matchen ger den matchboll till Mörrum som de så desperat behöver.

Mr Troys facit lyder som följer:

  1. Troja                         52p
  2. KHK                         47p
  3. Vikings                     43p
  4. Vimmerby               39p
  5. Hammers                 39p
  6. Mörrum                   39p
  7. Tranås                      32p
  8. KRIF                         32p

Nu behöver ni inte fundera mer över jul. Nu har ni facit på vilka som tar sig till Allettan.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!