Detta hände vecka 24: Norra serien

Bodens HF

Värvade Norra grundseriens målkung från förra säsongen – amerikanen Kevin Loppatto från Vännäs som gjorde en strålande grundserie med 16 mål, men försvann efter det. Faktum är att han inte gjorde ett enda mål efter jul. Har även förlängt med forwarden Johan Ceder, och enligt Eliteprospects så även med Petter Sundqvist och Robin Askebrand vilket inte verkar stämma helt och hållet från Bodenhåll. Spelarna är iallafall reggade på Swehockey. Forwarden Marcus Collin som hade svårt att slåss om speltiden ifjol lämnade för spel i Enköping.

Kalix HC

Här var det lugnt senaste vecken

Kiruna AIF

Värvade kanadensaren Cheyne Matheson från Liege Bulldogs i Tyskland. Förra säsongen gjorde han hela 76 poäng på 26 matcher. KAIF hävdar att ligan håller Hockeyetta-klass, innebär det att vi kan ha skyhöga förväntningar med att han smäller in minst 50 poäng? Eller ska vi vara lite mer realistiska med att ligan kanske mer håller åt Division 2-hållet? Vi får se i höst och vinter.

Kiruna IF

Ökade på truppen med två finländare. Centern Olli-Aleksi Pietilä från RoKi och forwarden Jussi Pelto-Arvo från Kiekko-Vaara, vars båda lag spelar i Mestis som är Finlands andraliga. Pietilä känns faktiskt ganska spännande för förhand.

Piteå HC

Jobbar antingen inte stenhårt eller har svårt att få signaturer. Går fortsatt segt med lagbygget här.

SK Lejon

Det enda som har hänt är att backen August Jonsson valt att lämna klubben efter två säsonger för att flytta hem till Sundsvall och spela i moderklubben Kovland i Division 2.

Tegs SK

Inget som har hänt här senaste veckan

Vännäs HC

Tappade forwarden Kevin Loppatto som gjorde succé i grundserien till seriekonkurrenten Boden.

Örnsköldsvik HF

Förlängde med forwarden Simon Engström som är klar för sin femte raka säsong i laget.

Östersunds IK

Backen Oskar Klockerud lämnade och spelar vidare i nykomlingarna Linden Hockey i Västra serien.

 Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!