Detta hände vecka 24: Västra serien

Borlänge HF

Här blev det inga händelser i veckan.

Forshaga IF

Värvade forwarden Oliver Kandergård från Huddinge som gjorde 25 poäng förra säsongen. Förlängde även med sin assisterande lagkapten Kimmy Skogland som blivit en av lagets viktigaste spelare. Han är nu klar för sin sjunde raka säsong. Däremot tappade man Filip Nordström till Mora i Allsvenskan och de är säkert glada för hans skull, men nog svider den alltid.

Grums IK

Startade veckan med att värva store Noa Lindqvist Muci från seriekollegan Skövde (17 poäng på 38 matcher) och Filip Karlsson från Mörrum (2 poäng på 21 matcher). Karlsson startade säsongen i Kenai River Brown Bears i USA där han spelade 20 matcher innan han flyttade hem till Sverige igen.

Kumla HC

Värvade forwarden Oscar Haglund som öst in poäng i BIK Karlskogas J20 i Elit. Förra säsongen gjorde han hela 53 poäng på 36 matcher, och var med 3 matcher i Allsvenskan. På förhand en ganska intressant spelare. Men den största påskriften kommer från backen Henrik Warman som förlängde sitt kontrakt. Trots att han är back gjorde han hela 27 poäng på 39 matcher.

Köping HC

Verkar ha tagit semester, ingen händelse på en månad. Men det kan de kanske ta också då truppen i princip är full.Linden Hockey

Värvade backen Oskar Klockerud från Östersund där han spelat största delen av sin hockeykarriär.

Lindlövens IF

Det har varit en händelserik vecka i Lindesberg. Totalt tre nyförvärv, en förlängning och fyra spelarförluster. De värvade målvakten Daniel Eriksson från Arboga som förra säsongen spelade 23 matcher i ettan (90.6%) och 6 matcher i kvalserien till Hockeyettan (88.5%). Även forwarden Wincent Blomdahl byter från Arboga till Lindlöven och han gjorde ifjol 8 poäng på 17 matcher. Tredje nyförvärvet är backen William Lindgren från Örebros J20 som har meriter från juniorlandslaget. Förlängde kontraktet gjorde forwarden Albin Gunnarsson (13 poäng på 24 matcher). Dock drabbades laget även av fyra spelarförluster och det är lagkaptenen Niklas Lihagen (klubb ej klar), Jakob Marshall Olsson till Kallinge/Ronneby, Jonatan Augustsson till Vimmerby och målvakten Carl Molander till Division 2-laget Filipstad. Den sistnämnda spelade dock inga matcher för löven förra säsongen.

Malungs IF

Tappade forwarden Oskar Olsson till Mora i Allsvenskan.

Mariestad BoIS

Inga händelser i Mariestad som sitter lugnt i båten.

Nyköping Gripen

Det har varit en riktigt bra vecka för Gripen. De värvade toppmålvakten Daniel Fahlström från Huddinge som var på g till Allsvenskan. Vi tror inte att Fahlström behöver någon större presentation om man är väl insatt i Hockeyettan, men för att ändå ge en hint så spelade han 22 seriematcher ifjol (92.7%) och 6 play off-matcher där han hade fina 93.1%. Nog om honom. Klubben har även förlängt med tre spelare, och det är inga dåliga sådana. Det är med den mycket lovande Alvin Ivarsson Hamberg med meriter från Allsvenskan, assisterande lagkaptenen Simon Rodling (20 poäng på 38 matcher) och Johan Mörnsjö (34 poäng på 38 matcher).

Skövde IK

Tappade centern Noa Lindqvist Muci till seriekonkurrenten Grums.

Surahammars IF

Målvakten Rasmus Fahlander lämnar laget. Ingen ny klubb är klar i nuläget.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!