Div1hockey tippar dagens matcher i Hockeyettan (5/12)

Väsby IK – Vallentuna BK
Tips: 1
Väsby är klara för Allettan, men Vallentuna har fortfarande en liten chans att nå dit. För att öka den chansen krävs det att laget vinner ikväll och att Enköping förlorar. Vi tror dock inte att Väsby kommer ge laget en enkel match ikväll och kommer göra allt för att poängen ska stanna i Väsby.

Nyköpings HF – Huddinge IK
Tips: 2
Huddinge lever i skuggan av Hudiksvall den här säsongen, men är ett lag som också går väldigt bra. På de senaste åtta matcherna har laget endast en förlust. Nyköping hade två raka segrar och gav Hudiksvall en match senast och kan mycket väl även ge Huddinge en rejäl match. Huddinge är dock ganska stora favoriter på förhand.

Hudiksvalls HC – Hanvikens SK
Tips: 1
Ingen motivering behövs.

Sollentuna HC – Enköpings SK
Tips: 2
Enköping ligger just nu sistaplatsen till Allettan men har ett par jagande lag bakom sig. Räknar jag inte helt galet så bör Enköping vid seger ikväll vara klara, om Vallentuna förlorar.

Segeltorps IF – Hammarby IF
Tips: 1
Allettajagande Segeltorp är på väg att glida längre och längre ifrån chansen på en plats med tanke på att laget nu har tre raka förluster. Laget måste bryta sin negativa förlusttrend IKVÄLL om de ska ha chansen att ta ikapp på Enköping.

Malungs IF – Grums IK
Tips: X
Otrolig svår match att tippa vinnare i. Två lag som överraskat positivt den här säsongen och som båda jagar en Allettaplats. Det som talar för Malung är just att laget har två raka segrar, medans Grums kommer med tre raka förluster de senaste matcherna. Matchen skulle varit i Malung, men spelas i Grums på grund av isproblem. Vi tror på oavgjort, men måste vi säga någon vinnare så lutar vi lite mer åt Malung.

Kumla HC – Borlänge HF
Tips: 2
Borlänge är fantastiska i år och det är svårt att sätta emot laget i nuläget. Kumla har gjort det bra, men har nu två raka förluster i ryggen och risken är relativt stor att det blir tre raka ikväll.

Skövde IK – Forshaga IF
Tips: 1 (X)
Två lag som inte har någon vidare form och det här kan egentligen sluta precis hur som helst. Lagen har chansen att plocka lite extrapoäng till Vårserien och vi sätter Skövde som små favoriter.

Mariestad BoIS – IFK Arboga
Tips: 1
Allettajagande Arboga har två lag jagandes bakom sig och behöver stäppa upp och komma ur sin dåliga form om platsen inte ska glida dom ur händerna. Mariestad borta är dock ingen enkel match och de har en tuff nöt att knäcka här.

Köping HC – Tranås AIF
Tips: 2 (X)
Köping jagar en Allettaplats mot ett redan klart Tranås. Dock sviktar Köpings form vilket talar emot laget, och är det något som inte bör svaja mot Tranås så är det just spelet.

Surahammars IF – Lindlövens IF
Tips: 2
Surahammar har vaknat till och tog nyligen två raka segrar mot Grums och Skövde vilket garanterat gett laget lite nytt välbehövligt självförtroende. Lindlöven har underpresterat den här säsongen och är de inte på tårna ikväll kan Surahammar mycket väl ge dom en match om poängen.

Vimmerby HC – IF Troja/Ljungby
Tips: 2 (X)
Seriefinal i Södra! Otroligt spännande. Vimmerby leder serien och spelbolagen tror på hemmalaget, vi tror dock på Troja/Ljungby ikväll med fyra raka segrar i ryggen och som är aningen starkare offensivt och målmässigt. Båda lagen har nyförvärv som debuterar ikväll.

Halmstad HF – Hanhals IF
Tips: 2
Hanhals har fortfarande chansen på en Allettaplats och kommer göra allt för en trepoängare ikväll. Även fast Halmstad är ganska ”svaga” så har laget satt käppar i hjulen på en del lag under säsongen ändå, så det gäller att Hanhals är vakna.

Kallinge/Ronneby IF – Kalmar HC
Tips: 1 (X)
Även här står Allettan på spel och det lär bli en rejält tuff match det här. Kallinge/Ronneby har en bra form medans Kalmar nyligen tagit sig ur en svacka och har nu tre raka segrar. KRIF är favoriter, men man ska inte räkna bort Kalmar.

Kristianstads IK – Mörrums GoIS
Tips: 1
Även fast Kristianstad inte har den bästa formen så är detta ändå en match de bara ska vinna. Mörrum är dock riktigt luriga och har fyra vinster på de fem senaste matcherna, varav senaste matchen vann man med hela 9-1 mot Tyringe. Kristianstad är stora favoriter, meen vi blir inte förvånade om Mörrum kniper poäng.

 

Ovan ser ni dagens odds och de är som vanligt hämtade från Coolbet.com där du hittar ett stort utbud av odds på både Hockeyettan och andra svenska ligor. Ni vet väl om att ni får en grym välkomstbonus när börjar spela hos Coolbet? De dubblar din insättning upp till 1000 kr och du får dessutom ett gratisspel i veckan året ut.

Klicka här för att läsa mer om din välkomstbonus.

Klicka här för att komma direkt till sidan med alla odds.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!