Div1hockeys tips – Så slutar Playoff 1

Playoff-veckan är här och vi ska nu försöka oss på en tippning av hur vi tror att den första playoffen kommer att sluta. Första matchen spelas idag tisdag, andra matchen fredag och en eventuellt avgörande tredje match spelas på lördag.

Piteå HC – Tegs SK
Div1hockeys tips: 2-0 i matcher
Kommentar: Piteå hade det relativt enkelt i grundserien före jul och tog hem förstaplatsen som förväntat. I Allettan kom laget inte riktigt upp i förväntad nivå och slutade på en fjärdeplats. I Piteås mål finns Joel Vännström, som dock varit skadad de senaste veckorna. Vi är lite osäkra på skadestatusen på Joel, men är han fortfarande borta så är det Albin Ström som står som gjort det bra när han spelat. I ”stora starka Piteå” finns dessutom succéspelaren Carl Becker (50 poäng på 36 matcher), Magnus Isaksson (52 poäng på 36 matcher) och Joakim Högberg (42 poäng på 26 matcher) som dock också varit skadad på slutet. Piteå fick chansen att välja först av samtliga lag och valde Teg som vann Norra Vårserien. I Teg ska man bland annat se upp för Elias Edström, Anton Tano och inlånade Mattias Törnqvist som stod för 1 mål och 2 assists i sin första match. Summa summarum, även fast Teg gett Piteå två rejäla matcher under säsongen så ser vi Piteå som ganska stora favoriter i den här duellen nu när det börjar gälla ännu mer.

Vimmerby HC – Enköpings SK
Div1hockeys tips: 2-0 i matcher
Kommentar: Seriesegrarna i Södras grundserie drog hem fjärdeplatsen i Allettan och valde Enköping som slutade femma i Östra grundserien och på niondeplatsen i Allettan. Vimmerby har väl inte dunderpresterat i Allettan, men är tillräckligt bra för att kunna ta ett formsvagt Enköping som endast har en seger på de 13 senaste matcherna. Vimmerby har speciellt två spelare som presterat poäng efter jul och det är Måns Carlsson och Hampus Harlestam (20 resp. 18 poäng efter jul). I Enköping gäller det att Jesper Bärgård fortsätter att vara sådär vidrigt jobbig att möta som han kan vara under sina bästa stunder, att Mattias Johansson fortsätter göra poäng, att Hampus Wallin och Robin Nilsson hittar formen igen lagom tills ikväll och såklart även att Enköpings målvakt (vi gissar på att det är Simon S:t Cyr som kommer stå) har bra dagar.

Hudiksvalls HC – Köping HC
Div1hockeys tips: 2-0 i matcher
Kommentar: Hudiksvall gick fram som en ångvält i grundserien, men i Allettan hände det något och laget kom inte alls upp i samma nivå. Hudik fick se sin förstemålvakt Magnus Åkerlund utgå på grund av skada i näst sista matchen mot Boden och han fanns heller inte med i sista matchen mot Vännäs. Åkerlund är säkerligen tillbaka till ikväll, men om inte så tror vi Bosson kommer klara uppgiften mot Köping galant också. Värt att nämnas är ju även att Hudik värvade in veteranen Conny Strömberg för några veckor sedan och han gör en hel del assist, precis som han förväntas göra. Tungt för Köping är att laget tappat målkungen Anton Svensson till Västerås i Allsvenskan så det gäller att lagets övriga spelare kliver fram i hans ställe. Vi tror inte att Hudik kommer ha några större bekymmer att ta Köping med 2-0 matcher, speciellt när inte Svensson är kvar.

IF Troja/Ljungby – Hanhals IF
Div1hockeys tips: 2-1 i matcher
Kommentar: Troja/Ljungby har varit bra, men inte så pass bra som vi förväntade oss inför säsongen. De kan dock mycket väl ligga och lura i vassen och sen smälla till nu i playoffen. Man ska däremot inte leva på gamla meriter och Hanhals kan ställa till det rejält för smålänningarna om det vill sig illa. De kommer inte kunna gå ut med inställningen att det blir enkelt, då kan säsongen ta slut redan i veckan. Även om Hanhals var laget som knep den absolut sista playoff-platsen i Södra Allettan så är det ett betydligt lurigare lag än vad tabellen visar och de har avslutat fint med en 0-6 seger mot Visby/Roma och en seger mot Vimmerby. Troja har kört lite ”varannan-match-stuket” gällande vinster och förluster och har förlorat mot bla just Visby och Vimmerby. Men ska vi se till faktan så har Troja faktiskt haft relativt enkelt mot Hanhals den här säsongen. För Hanhals del gäller det att bla Robin Carlsson, Mattias Elfström och Henrik Persson fortsätter att producera och att Arvid Söderblom är på hugget, för i Troja finns Mattias Åkesson, Mikael Roslund och Alexander Edström som gjort ett och annat poäng under säsongen.

Väsby IK – Forshaga IF
Div1hockeys Tips: 2-0 i matcher
Kommentar: Väsby gjorde det ganska så förväntat i Allettan. Laget hamnade inte i toppen och inte i botten utan i mitten. Forshaga däremot gick lite överraskande och vann Västra Vårserien. Även om vi ser Väsby som favoriter så känns ändå Forshaga lite luriga. Väsby sitter dock på bra målvakter och en spelare som imponerat på mig under Allettan är Elliot Lorraine. I Forshaga lyfter vi fram Stefan Kask som är deras poängbästa spelare.

Huddinge IK – Kalmar HC
Div1hockeys tips: 1-2 i matcher
Kommentar: Den absolut svåraste duellen att tippa. Den här kan sluta precis hur som helst. Huddinge är Huddinge och vi alla vet hur långt de brukar ta sig under säsongerna, MEN här kan klubben mycket väl gjort ett stort misstag i att välja heta nykomlingarna Kalmar. Man ska inte bli lurade av att de är nykomlingar och kommer från Vårserien och de kan mycket väl slå ut Huddinge om de får allting att stämma. Huddinge har bytt ut många spelare inför säsongen och det känns kanske inte riktigt som att laget är på exakt samma nivå som tidigare, men de har fortfarande ett helt gäng med duktiga spelare som Oscar Bergkvist, Kim Lennhammer och Björn Jonason och dessutom sitter de på två duktiga målvakter i Daniel Fahlström och Pontus Eltonius där den sistnämnda överraskat positivt under säsongen. Dessa spelare kommer nu få göra upp mot ett gäng taggade smålänningar där bla Kim Runermark, Sebastian Ottosson, Evan Allen, Jarkko Oikarainen, Andreas Holmqvist och Jimmie Svensson ingår. Frågan är bara om Kalmar ÄR FÖR motiverade och taggade?

Kalix HC – Segeltorps IF
Div1hockeys tips: 2-1 i matcher
Kommentar: Här är Kalix favoriter, men Segeltorp kan mycket väl knipa någon match. Norrbottningarna inledde Allettan ganska svagt men avslutade desto starkare. Kalix har ett bra lag och är tuffa att möta. Backen Johan Pettersson ska man inte underskatta när KHC har powerplay och det vore även dumt att underskatta Felix Olsson. I Segeltorp finns det också duktiga spelare som gärna gör poäng, titta bara på Måns Krüger (gjorde 33 assist i Vårserien(!) och Dennis Nordström (gjorde 16 mål i Vårserien). Det är två spelare Kalix måste lägga lite extra fokus på att stoppa. Det som talar emot Segeltorp är dock att laget släppt in ganska mycket mål på slutet och det kommer de inte ha råd med att göra från och med nu.

Visby/Roma HK – Mariestad BoIS
Div1hockeys tips: 1-2 i matcher
Kommentar: Tufft möte! Kan också sluta precis hur som helst. Lagen slutade 7a och 8a i Allettan, på 24 resp. 23 poäng. Kan dock inte låta bli att vara liite besvikna på Mariestad efter jul, de har så mycket mer att få ut från den där truppen! Det kanske kommer nu? Båda lagen har varit ganska likvärdiga på slutet och har blandat vinster med förluster. Vi tror att mycket kommer hänga på målvakterna i de båda lagen här, Tobias Sandberg och Daniel Marmenlind som vi antar är de två startande keeprarna. Mikael Adamsson öste in mål i grundserien men gjorde ”bara” 6 st i Allettan. Visst har man presterat bra om man säger att en spelare ”bara” gjort 6 mål efter jul vilket ändå är flest i laget? För Mariestads del har Eddie Davidsson, Erik Olsson och såklart Douglas Lögdal varit viktiga i Allettan och vi vill även plussa lite extra för backen Alexander Anderberg. Oerhört intressant matchserie. Vi tror liite liite mer på Mariestad, just pga spelarna har så mycket mer att ge än vad de visat hittills.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!