Effektivt Linden vann sörmlandsderbyt

Linden hockey visade under fredagkvällens match mot länsrivalen Nyköpings Sportklubb, prov på hur enkelt man kan vinna en hockeymatch om man tar vara på chanserna.

Första perioden var endast fyra minuter gammal, när Eskilstunalagets nyförvärv Linus Ageborg levererade sitt första mål i Lindentröjan, genom att i Pp stöta in en lös puck bakom Nyköpingskeepern. Samtidigt firade han sin hundrade poäng i hockeyettan!! Minuterna senare kunde gästerna kvittera, även detta i powerplay och när den första perioden var färdigspelad kunde hemmalaget tacka sin storspelande målvakt Anders Olsson för att likaläget stod sig.

Linden kom ut i andra med en helt ny pondus och tog intiativ direkt.Efter endast tio sekunder serverade Linus Ageborg Oskar Carlsson tom kasse och 2-1 var ett faktum. Fem minuter senare hade Nyköping kvitterat men när Ageborg minuterna efter åkt sig fri i en avvaktande utvisning var Linden åter i ett förarsäte man inte skulle kliva ur. Resten av matchen blev en uppvisning i effektivitet av hemmalaget och trots att veteranen Stefan Gråhns kunde kosta på,sig att missa en straff i mitten av den sista akten trillade målen in i jämn takt och slutsiffrorna kunde skrivas till övertygande 6-2

Ett kvitto på hur viktig matchens lirare Anders Olsson var i hemmakassen är att om Nyköping gjort lika många mål i förhållande till antalet skott som Linden (6 av 18), så hade man vunnit matchen med 6-15 !!!

/Ice Age

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!