Eftersnack: Troja/Ljungby – Tranås AIF

Släkten är värst, typ. Nämnde att det skulle bli kul att hålla ett extra öga på TAIF #27 André Astley. Vem står inte där då med hela säcken salt och öser såret med skyffel. Vem stod perfekt vid stolpen 59.59 och satte 2-1 till Tranås? Jo, saltkungen André.

För övrigt gjorde André inte så värst mycket väsen av sig. Då tycker jag att TAIF #21 Anton Blomberg visade upp mer. Kom ofta rätt in i situationerna och fick till några halvbra avslut på medelmåttiga pass samt en superchans där endast Trojakeepern Antons axel stod i vägen.

För övrigt påminde matchbilden väldigt mycket om matchen mellan Troja och Halmstad. Troja ägde puck och fick till många långa anfall. Dock led man åter igen av antiboxsjukan och hade förtvivlat svårt att komma in i slottet och få avslut därifrån. Eller om man för den delen vänder på det. Tranås var ytterst skickliga att stänga den ytan.

IFTL #2 Tom Johansson ryckte i denna matchen upp sig avsevärt och visade stundtals att där finns etableringspotential. Föregående match såg det lite ängsligt och osäkert ut medans han idag stod upp och även fick till ett par halvfarliga avslut på mål.

Bland Trojas forwards tycker jag åter igen att Hampus Olsson ännu en gång sticker ut. Han använder sin tyngd att forcera sig framåt samt jobbar på intensivt i forecheckingen.

Anton Svensson, i mål, ställs väl egentligen inte på några större prov. I sin helhet ett lugnt och säkert agerande matchen igenom. Förutom den lilla indianmanövern av storlek indianby som föranledde Tranås kvittering. Uugh sa Anton på den. Å andra sidan är det ju väldigt mycket trevligare att dessa misstag kommer på försäsongen och inte framåt våren.

Matchen i sin helhet var lika underhållande som ett fastlimmat plockepinn. Hände egentligen inte alls mycket av värde under 60 minuter mer än möjligtvis #13 Tobias Törnqvists flört- och kramkalas (läs: halvslagsmål) med linjedomaren. Inte nog med att de hade ett struggle snuggle. Tobias upplyste dessutom alla spelare, samt hälften av publiken, om domarens mentala hälsa (läs: Tobias sa ”Dum i huvudet”) lite för högt vilket renderade i kortmatch för TT. 5+20min, samt game, och han fick fortsätta sin filosofiska analys över domarens mentala hälsa ensam i duschen.

Nu åker Troja på minicup i Mariestad i helgen. Efter ytterligare tre matcher hoppas vi alla att målskyttet kommit igång. Defensiven var hyfsat solid idag och Tranås hade absolut inte fler eller bättre chanser än Troja. Med lite medstuds framåt kommer det här att lossna på sikt.

1-0 Adam Byström Johansson

1-1 Anders Skoog

1-2 André Astley

Skott: 31-30

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Önskningar? Maila till mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!