Flyttlassen går – Noterbara övergångar

Såhär i slutet av april så går sportchefernas kontorsdörrar snabbare än insläppet en regnig sommardag på GeKås. Spelare som vill byta upp sig, ner sig eller rent av bara gå i sidled. Klubbar som siktar framåt med just sin målsättning. Allt det här ger en härlig soppa av dramatik som kunde varit manus till en dokusåpa. Det är nu som alla måste kunna spelet utan att skapa hard feelings.

Tänkte rodda lite i noterbara påskrifter i hockeyettan.

Halmstad Hammers:

Halmstad har anammat brunbjörnsprincipen. Halmstad har gått i ide. Det har faktiskt inte hänt ett dugg i Halmstad mer än att man tappat Markus Nygren till Väsby. Fast å andra sidan så är också Hammers en klubb som alla kan gå till när inga kontraktsförslag finns kvar. För högre ambitioner än så finns inte i klubben.

Hanhals IF:

Robin Carlsson lämnar för Tingsryd. Ett ganska stort tapp för Hanhals. Utöver det har man inte latat sig utan förlängt med ett koppel av spelare och kryddat detta med Ludwig Niederbach. Ludwig tillhörde Vännäs förra säsongen och tryckte in 17 puckar i norrserien. Kan han upprepa detta i södra?

HC Dalen:

Dalen bygger vidare på det man hade. Två tunga tapp i Victor Romfors och Kalle Hult som man inte ersatt ännu för att nå upp till förra årets nivå. In kommer Johan Malmborg, från Troja, som inte riktigt fick det att lossna förra året. Finns nog mer att hämta ur Johan.

IF Troja/Ljungby:

Spänner bågen med klassvärvningen av Victor Romfors. Victor visade upp sig i trojadräkten redan förra säsongen och där finns kapital att hämta. Eftersom familjefester är bäst så har man också knutit till sig William Romfors från Tingsryd. Bröderna får nu spela seniorhockey ihop och det ska bli spännande att följa om de kan sporra varandra.

Den viktigaste påskriften så här långt är ändå Wictor Ragnewall. Wictor växte ut mellan stolparna förra säsongen och blev uttalad förstemålvakt.

Troja har även knutit till sig Karl Olovsson från KRIF. Kanske inte ska ses som spetsvärv men han gjorde ändå en stabil insats förra året. Återstår att se om han kan ta nästa steg i Troja.

Från en annan del av Sverige – nämligen Köping – så hämtar Troja sitt fjärde nyförvärv i Emil Eriksson. Som Köpings bästa poängplockare så finns där potential. Dock hänger hans framtid på honom själv då ganska många spelare från östra ettan inte får till det lika bra i de andra ettanserierna som är lite tuffare.

Kallinge/Ronneby IF:

Semesterstängt! Än så länge sitter KRIF stilla i båten men nåt säger mig att detta inte kommer vara så länge till. Ett par förlängningar i Isak Edman och Martin Ekström men inte mer än så. Men klubben har gått ut med att första nyförvärvet ska presenteras på lördag. Det vi vet är att KRIF kommer vara med även nästa år.

Kalmar HC:

Med ett koppel förlängningar så sitter KHC väl rustade inför nästa säsong. Kim Runermark, Mikael Friberg, Kevin Andersson, Jesper Sellin och Sebastian Ottosson är redan klara för en säsong till. I tillägg har KHC knutit till sig Johan Järlefeldt – som var tongivande i Nybro Vikings förra säsongen – och på så sätt skaffat sig ett bra spetsförvärv.

Fast vi vet ju att innan Tobias Johansson har lagt alla ingredienser i kastrullen så kommer det presenteras fler spektakulära spelare till lilla sundets pärla.

Mörrums Gois:

Gois satsar mot HA. Gois fixar detta genom att få drag i skåpet. Gois försöker knyta till sig Marcus Paulsson. Går detta i lås kommer det vara hockeyettans största värvning i år.

För övrigt så har det inte hänt jättemycket i Mörrum. Förlängningar med Andreas Silfverberg och Hannes Gustavsson samt ny tränare i Sergei Joukov.

Nybro IF:

Vikings är den typ trettitjugosjuttonde klubben i årets Hockeyettan Södra som har släppt visionen om allsvenskt lag. Visar man då allvar med detta?

Ja, det gör man. In kommer Robin Johansson från KHK. Robin fick aldrig den där studsen uppåt i karriären utan får nu gå ner en nivå för omtag. Robin är en bra ettanmålvakt med potential till något större om han får utvecklas lite till.

Utöver det så kniper Vikings också en av Dalens mest tongivande spelare i Kalle Hult. En riktigt bra värvning som också visar att det inte bara är tomma tunnor som skramlar i Nybro.

Tranås AIF:

Tranås tog sig till kvalserien i år. Aningen överraskande men en kul frisk fläkt.

Mest noterbart i TAIFs lagbygge är tillknytningen av Romans Semjonovs från IFK Arboga. Roman smällde in 41p förra säsongen så där finns potential i spets.

Vimmerby HC:

Viktigaste förlängningen i hela hockeyettan. VHC knyter till sig Tomas Ryden till nästa säsong. Viktigare än så blir det inte för laget.

Omvänt så finns nu risken att man tappar Hampus Harlestam som vore ett tungt avbräck.

In kommer Edwin Johansson från Västervik/HC Dalen. Ett litet köttbullepaket av muskler som kommer skapa ordning och reda i ett redan ordning och redat försvar.

Med tanke på att alla lag från ettan nu ska spela allsvenskan om något år så kommer det bli flippar och floppar i årets serie. Detta är bara början på den karusell av värvningar som kommer komma i vår. Frågan är väl mest vilken som vågar spänna bågen högst och längst samt vilka som kommer bygga det bästa laget.

För när man står där framåt vårkanten så är det inte spetsspelarna som brukar vara tungan på vågen utan att hela laget faktiskt jobbar som ett lag.

Nu ska jag gå ut och njuta av solen.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tips – Synpunkter – Åsikter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!