Forwarden vänder hem till norrort

Vallentuna har gjort klart med en ung lovande forward som vänder hem till norrort igen för att spela i Hockeyettan som han redan har spelat 45 matcher för Vännäs i den norra serien. Marcus Abrahamsson spelade den gångna säsongen i Leksands J20 lag i Superelit där han stod för 10 poäng fördelat på 1 mål och 9 assist.

Vallentuna skriver följande om värvningen på sin hemsida:

””Vi ser fram emot att få se Marcus i den röda Vallentunatröjan under nästa säsong. Även om det är en spelare som har fått sin utbildning under junioråren i andra regioner, så känns det roligt att knyta till sig någon från norrort. Vi är övertygade om att Marcus kan bli en publikfavorit med sin frejdiga spelstil,” berättar Lasse Billing, sportchef.”

Marcus själv kommenterar sin övergång på följande vis:

”Jag har valt att spela i VBK för att jag tycker att klubbens målsättningar stämde bra överens med vad jag vill få ut av nästa säsong. Ni kan förvänta er att jag kommer bidra med hårt jobb och fysiskt spel kombinerat med spelskicklighet. Mitt favoritlag i NHL är Pittsburgh Penguins och när jag var liten var Jimmie Ölvestad en förebild som jag hade.”Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!