Grundserien färdigspelad

Här om dagen så spelades sista omgången i grundserierna i Hockeyettan 2018/2019. I den Östra så var allt avgjort redan inför sista omgången. De lagen som gick vidare till Allettan fick delas upp i dem två olika serierna då indelningen är geografisk, de vill säga att beroende på vart i landet klubbarna hör hemma så placeras dem in i norra eller södra serien.

Jag är imponerad över Hudiksvalls fina start på säsongen i grundserien så vann dem hela 21 utav 22 matcher. Hudik har varit en svår nöt att knäcka för de flesta lagen i den Östra serien, enda förlusten kom i näst sista matchen mot Huddinge hemma där det vart en 0-3 förlust. Frågan är om de klarar av att fortsätta med den fina säsongen även i Allettan? Det återstår att se, men jag tror att dem har potentialen att ta sig upp till Hockey Allsvenskan.

I botten hittar vi Tyresö/Hanviken och Trångsund, som båda skrapade ihop 11 poäng vardera. Hanviken har inte haft det lätt i år vilket är överraskande med tanke på kända namn som de har i truppen, frågan är om dessa 2 lag kommer att befinna sig i botten även utav vår serien eller om dem kan göra något för att undvika kvalet?.. Jag tror att det kan bli tufft för båda dessa lagen men tror att Hanviken kan vara laget som slipper kval utav dessa lagen, Hammarby ser jag som ett potentiellt kvalserielag. Men allt kan hända i hockey.

 

Till sist vill jag passa på att önska alla er läsare en riktigt God Jul!

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!