Har tåget mot AllEttan lämnat Kalmar C?

Läget för nykomlingen, poplaget, hårdsatsande Kalmar HC från staden där Ölandsbron börjar har ett näst intill hopplöst läge framför sig om man nu skall nå AllEttan. Det som är positivt i en jämn serie där alla kan slå alla så kan det gå riktigt fort för ett lag som får lite medstuds och vinner matcher.

Förutsättningar för att nå AllEttan:

Kalmar HC måste vinna resterande 7 matcher som är kvar att spela, det är 21 poäng och KHC landar då på 40 poäng. Det går inte, säger ni, det kanske det inte gör men det är möjligt.

Kalmar har kvar att möta, Halmstad borta, Mörrum hemma, Tyringe borta, Hanhals hemma, Kallinge borta, Helsingborg borta och Kristianstad hemma.

Vimmerby och Kristianstad har för mycket poäng och dem lagen kommer KHC aldrig att komma ifatt. Efter dessa två lag är det jämt och möjligt för KHC att komma ifatt och förbi en trio för att ta en plats till AllEttan. För att KHC skall komma ifatt och förbi tre av dem fem lagen som ligger före KHC så får dem inte plocka mer än 12 poäng per lag respektive 13 poäng per lag.

Så kan det gå till:

Troja, Kallinge och Dalen får inte plocka mer än 13 poäng var på de återstående 7 matcherna. T ex kan Troja, Kallinge och Dalen vinna 4 stycken matcher efter full tid var och förlora tre matcher då samlar dem 12 poäng per lag på dem 7 återstående matcherna vilket ger 39 poäng totalt per lag.

Hanhals och Nybro får inte ta mer än 14 poäng var på de återstående 7 matcherna. Tex kan Nybro och Hanhals vinna 4 matcher i full tid och spela en match oavgjord och förlora i sudden/straffar och förlora resterande två matcher då samlar dem 13 poäng per lag på dem 7 återstående matcherna och då landar dem på 39 poäng per lag.

Inga matcher är lätta i denna serie men lyckas Eriksson och Holfelt få ordning på mittenperioderna, som har varit förödande för KHC så finns möjligheten. KHC skall möta 4 av 7  som är sämre placerade och 2 av 7 som dem jagar och kan gå förbi, bra tändvätska. När topplaget Kristianstad kommer till Iffehallen för att möta KHC så är dem redan klara för AllEttan och KHC kan säkra en AllEttanplats på hemmaplan i sin egna hockeyborg.

Jag tror att Eriksson och Holfelt kommer få ordning på defensiven och mittenperioderna. KHC har, bortsett från andraperioderna inte vart utspelade på något sätt. Tvärtom så har KHC spelat bra, skapat chanser och fört matcher. Bara för att defensiven och mittenperioderna friseras så är inte det allt, det finns motståndare på andra sidan.

Hoppet lever för KHC men i slutändan är det dem själva som kommer fälla avgörandet för om det blir AllEttan eller inte.

Dela inlägg:

2 thoughts on “Har tåget mot AllEttan lämnat Kalmar C?

  • 16 november, 2018 kl. 21:27
    Permalänk

    Hanhals, Kallinge och KIK är ju i praktiken 6 poängsmatcher som måste vinnas först o främst.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!