HC Dalen – Kalmar HC – Som så många gånger förr

Efter en stark seger senast hemma mot Troja/Ljungby med 4-2 så är det ett Kalmar med segersmak som satte sig i bussen till Norrahammar idag. Med Jonas Karlsson hemma i Kalmar pga skada så åkte Kalmar HC till Norrahammar för match med sex backar plus den omskolade backen David Algulin. Senast Kalmar HC mötte Dalen så blev det förlust med 0-4.

Första perioden är stabil trots att den började taskigt, 1-0 till Dalen redan efter 4 minuter men KHC repade mod. Efter drygt 5 minuter gör KHC 1-1, 11 minuter spelade av första perioden gör KHC 2-1 och man sitter i förarsätet. Ledningen blev dock kortvarig. 20 sekunder senare så står det 2-2. Detta resultatet står sig perioden ut och skotten är 12-12.

Om första perioden var stabil så var inte första halvan av andra det. Efter knappt fem minuter in i andra gör Dalen 3-2, drygt 9 minuter in 4-2, knappt 13 min in 5-2 och 30 sekunder senare gör Dalen även 6-2. KHC repar mod, trots fyra raka mål i baken och 30 sekunder efter Dalens 6-2 mål gör Kalmar 6-3. Kalmar ska få sista ordet i denna målkavalkad i andra perioden och Crus Rydberg reducerar för KHC en gång till och 6-4 genom straff är ett faktum. Skotten slutar 15-6 i Dalens favör.

Med 2 mål på raken efter raset i andra perioden hade KHC vittring på poäng med en hel period framför sig. Kalmar kommer ut bra och tar tag i taktpinnen men kommer inte riktigt till. Dalen spelar ett stabilt försvarsspel och så fort läget ges så slår man icing. Många trodde nog inte att KHC skulle komma närmare men det gjorde man, med drygt fyra minuter kvar gör Linus Dahlstedt sitt första mål i HockeyEttan och det står 6-5 på tavlan. Men närmare än så kom inte Kalmar trots att man plockar målvakten med 2 minuter kvar och matchen slutar 6-5.

Kalmar förlorar kvällens match med 6-5 mot HC Dalen och det betyder att Dalen har 6-0 i inbördes möten. Som så många gånger förr förlorar Kalmar HC matchen i andra perioden och detta är något Eriksson och Holfelt måste få bukt med om nu KHC skall nå AllEttan. Kalmar har 8 poäng upp till plats 5 och det är 21 poäng kvar att spela om. Tåget börjar sakta att rulla mot AllEttan så det är dags för KHC att köpa biljett (ta poäng).

Noterbart ikväll:

* Viktor Crus Rydberg, 3 poäng (2+1)

* Rasmus Djerf,  4 poäng (0+4)

* Evan Allen 0 poäng

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!