Helsingborg lånar in målvakt från Rögle -”Sugen på seniorhockey”

Helsingborg har fyllt en av sina två målvaktsplatser till nästa säsong. Det är 19-årige Joel Svensson, som kommer vara utlånad från Rögles J20.

Svensson har Rögle som moderklubb och har varit klubben trogen hela karriären. Nästa säsong blir första gången han drar på sig en annan klubbtröja och det blir alltså Helsingborgs. Förra säsongen hade han en räddningsprocent på 88.5 på 21 matcher i SuperElit och 94.1% på 1 slutspelsmatch.

– Det känns som en jättebra lösning för mig. Jag är sugen att testa på seniorhockeyn och kommer till ett hungrigt och ambitiöst lag med en bra träningskultur, säger Joel Svensson till Helsingborgs hemsida.

Helsingborgs tränare Tim Brithén säger följande om sin målvaktsvärvning:
– Vi i Helsingborg är otroligt glada för den här möjligheten. Vi får en målvakt i Joel som tävlar varje dag och har höga ambitioner med sitt ishockeyspelande. Men vi ser det också som väldigt positivt då vi tar kliv närmre varandra samarbetsmässigt. Vår strävan och ambition är att vägen till HHC ska vara naturlig för Rögles juniorer om de vill ta steget ut i seniorhockeyn eller inte är redo för spel i Rögles A-lag.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!