Hockeyettan Södra – Så slutar den

Bättre sent än aldrig som pigan sa när hon såg ugglor i mossen.

Mr Troys tips på hur Hockeyettan södra kommer sluta säsongen 20/21. Om den inte slutar i förtid på grund av andra orsaker. Den som lever får se. Som vanligt är det inte helt lättippat då många lag – liksom förra året – faktiskt har jämnstarka trupper. Så i vissa fall får man helt enkelt köra på känsla.

Jag börjar bakifrån och går uppåt.

 

12:a) Tyringe SoSS

Det finns egentligen inget som talar för Tyringe i år. Förvisso har man tagit en omtag men det man fått in skrämmer ingen pirat uppför berget. Utan att utveckla detta för långt och utdraget så konstaterar jag att jumboplatsen åter igen hamnar i norra Skåne.

 

11:a) Borås HC

Förutom härföraren i Henrik Eriksson så består Borås inte av mycket. Ett par intressanta målvakter men utöver det är det nästan lika tunt som hos Tyringe. Men anledningen till att man hamnar 11:a är att man har någon spetsspelare som kan dänga dit några nödvändiga kassar under säsongen.

 

10:a) Mörrums GoIS

Mörrum har en av seriens absolut bästa kedjor. Spelar Paulsson hela serien utan skador så kommer den kedjan med Paulsson, Ingvarsson och Melén ensamma att vinna poäng åt Mörrum. Problemet är vad som finns där bakom. Mörrum har satsat ungt med många oprövade kort och rent sannolikhetsmässigt kommer inte alla dessa blomma ut i år. Mörrum kommer få en tuff resa och ska vara glada om de har mer än två lag efter sig när serien är avverkad.

 

9:a) Hanhals IF

Hanhals offensiv ser lite för klen ut. Som en utgallrad skogplantering faktiskt. Bakåt kommer inte problemen uppstå i år men man är för uddlösa framåt, helt enkelt, efter att ha tappat ett antal tongivande forwards. Räddningen kan vara om Elfström åter igen hittar tillbaka till poängform och får någon mer med sig i detta. Men jag har svårt att se hur Hanhals kan lyfta i år.

 

8:a) Kalmar HC

Jag tror inte denna säsongen blir Kalmars heller. Efter att ha haft bokbål med sina finanser fick man skära kostnader och det har absolut inte gjort laget bättre. Snarare tvärt om. Allettan blir det inte för KHC utan man får sikta på avtryck i vårserien.

 

7:a) Kallinge/Ronneby IF

Det är nytt och spännande på gång i KRIF men det kommer nog ta ett år till innan frukten börjar skördas. Jag brukar hålla KRIF högre men i år känns det som det kommer bli mellanmjölk av allt. Man har en stomme etablerade och dessa är jag inte orolig för. Det är bredden efter dessa. Den känns tunnare än tidigare och kommer behöva tid för att växa in i det.

 

6:a) Karlskrona HK

En överraskning för många men jag chansar faktiskt och sätter KHK utanför Allettan. Visst har de en supermålis och Niklas Johansson som kommer leverera massor. De har också en Roslund som är god för 20-30 mål. De har också en hel del nytt och oprövat in. KHK är kanske det laget med störst spännvidd mellan spets och breddbotten. I tillägg känns det som de värvar lite för mycket på chans. Den individuella skickligheten finns men jag tror inte de får ihop laget som lag. Det känns som om det kommer bli mycket ensamsegling på banan och kommer det motvind tror jag paniken börjar sprida sig.

 

5:a) Halmstad Hammers

Hammers har värvat klokt. Förra året hittade man dessutom ett spel som gjorde Hammers synnerligen tråkiga att möta. I år kommer vi få se mer av detta. Visst har man tappat tungt men jag tycker man ersatt med rätt spelare. Därför gnetar de till sig sista platsen till Allettan. Det kommer bara bli så helt enkelt. Hur många gånger räknade vi inte bort Hammers förra året? De kommer inte leva på överraskningsmomentet i år men de kommer leva på att alla spelar som ett lag. Hammers blir inget lag man bara hämtar poäng mot. Dessutom hade de egentligen bara ett bogeyteam förra året och det var Troja.

 

4:a) Tranås AIF

Smyger med lite i bakvattnet. TAIF är ett bra lag som kommer ta sig till Allettan utan större ansträngning. Så pass bra är man. Men man är också ojämna. Man varvar perioder där man nästan är oslagbara med oförklarliga förluster. TAIF har inte blivit varken bättre eller sämre i år utan står ungefär på samma nivå som tidigare. En fjärdeplats känns rimlig.

 

3:a) IF Troja/Ljungby

Ja, man har gått fram som ett ånglok på försäsongen. Dock tycker jag offensiven ser lite blek ut för den där absoluta topplaceringen. Allettan kommer inte vara några problem men hela vägen fram i kaklet tror jag inte man kommer vara. Man kommer inte vara långt efter de två främsta men samtidigt inte riktigt nå hela vägen. Anledningen är att just offensiven i vissa matcher tenderar att gå i baklås. Det som kan bli Trojas räddning för en bättre placering är att man i år får ihop laget. Man har inte blivit bättre än förra säsongen – rent individuellt – men nya spelare har lättare att acceptera en ny roll än vad gamla uvar har.

 

2:a) Vimmerby HC

Skrällvarning på VHC. Detta av en enkel anledning som heter Horsky. Den lille tobleronetuggande österrikaren har med små medel gjort Vimmerby till ett storlag. Eller inte storlag för den delen men han får ihop ett lag. Ett lag som är jäkligt svåra att möta. Det blir inte den roligaste hockeyn när VHC är i farten men de spelar väldigt effektivt. VHC är ett lag som blir bättre med motståndet och därför kommer man ställa till med en hel del oreda i alla sexpoängsmatcher. VHC tar andraplatsen.

 

1:a) Nybro Vikings IF

De tre första platserna är verkligen lotteri. Känns som att alla topp-3 kan ta hem förstaplatsen. Nybro har en sjukt bra offensiv på pappret. Lite svagare på backsidan dock. Man har blandat och gett på försäsongen men kommer att spela hem poäng på rena individuella prestationer. De enda som kan stoppa Vikings i år är dem själva. Gäller att det inte kommer fram några divafasoner i truppen. Samtidigt så vinner man serielunksmatcher med skickliga individer vilket det dräller av i Nybro. Problemet med dessa tekniska isprinsessor är att när det blir slutspelsmatcher så brukar de bli anonyma. Men för att ta hem hela serien har Nybro mer än väl den skicklighet som krävs.

 

Nu har ni fått facit på hur serien slutar.

Till helgen börjar äntligen kalaset. Ett hockeykalas vi alla väntat på.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!