Huddinge segrade efter magisk vändning – gjorde två mål på 9 sekunder

Huddinge IK mot Borlänge HF är en svårtippad matchserie och kan sluta lite hur som helst, och det var precis det vi fick se ikväll. Borlänge ledde med flera mål, men Huddinge kom ikapp och övertid var det som var tvunget att skilja lagen åt.

Borlänge tog ledningen med 0-1 i andra perioden, och när de sedan ökade på till 0-2 med endast fem minuter kvar av tredje perioden så var nog de flesta säkra på vilket lag som skulle vinna första matchen. Huddingespelarna var inte lika säkra och när tiden stod på 58:45 kom reduceringen till 1-2 och två djupa andetag senare (jag skojar inte) – alltså 9 SEKUNDER senare satt även kvitteringen till 2-2. Tungt tungt tapp för Borlänge som var så nära, men desto mer imponerande av Huddinge att samla kraft efter det sena 0-2 målet och lyckas kvittera på endast 9 sekunder(!). På förlängningen kunde vändningen sedan fullbordas då Huddinge gjorde 3-2 efter 17 minuter.

I Borlänge gjorde Markus Persson två assists och värda att nämnas lite extra är även de båda målvakterna Pontus Eltonius och Henrik Edström som hade varsin räddningsprocent på 94,74% och 92,31% efter att ha räddat 36 skott vardera.

Skott: 39-38
Publik: 514

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!