Hylla de som hyllas bör – Helsingborg och Adamsson

Hylla de som hyllas bör. Idag hyllar vi ett välförtjänt Helsingborg. Laget som inför idag legat stadigt på jumboplatsen reste sig och tog en mycket imponerande seger mot topplaget och seriefavoriterna Kristianstad  och lämnade därmed över sistaplatsen till Halmstad.

Det luktade överkörning för bortalaget. Jag kan lova att jag inte var ensam om att höja på ögonbrynet när det stod 0-0 i pausvilan till tredje perioden. Ännu högre blev ögonbrynen när Helsingborg inte bara tog ledningen med 1-0, utan även gjorde 2-0 i tredje perioden efter varsitt mål av Johan Zarwel och Freddy Roslund. Just Zarwel är värd att nämnas lite extra, som trots spel i ett bottenlag gjort 8 mål (och 4 assists) på 14 matcher. Det är en fin statistik det. Helsingborg gjorde sedan även 3-0 i öppen kasse genom Anton Sjöstrand i slutskedet. En annan stor hjälte ikväll var målvakten Daniel Wahlgren som höll nollan och stoppade samtliga 29 skott från ”maskinen” Kristianstad som drabbats av grus i maskineriet efter sin fantastiska inledning på serien. Ett Helsingborg med stukat självförtroende stäppade ut och tog tre välbehövliga, viktiga och imponerande poäng. Det var det inte många som trodde på förhand.

Men detta var inte den enda skrällen ikväll, Mörrum slog även Nybro på bortaplan med 1-3. Ett Mörrum som är förstärkta av Pantern-målvakten Tim Hultstrand som är en minst sagt viktig spelare i Mörrum just nu.

– – –

En annan som förtjänar en rejäl hyllning är Mikael Adamsson i Visby/Roma som ikväll gjorde sitt mål nummer 14(!) den här säsongen, och ett assist på det också. Han har nu 14 mål och 6 assists på 15 matcher. Det förtjänar att hyllas. Snacka om glödhet. Hur många mål kommer han göra den här säsongen? Vilka kan stoppa honom?

– – –

Annars var det inte några superskrällar i de övriga matcherna. Vallentuna besegrade Enköping med 5-3, Väsby vände och vann över Segeltorp med 4-2 där Tim Lissäng gjorde båda Segeltorps mål och Kalix tog tre stabila poäng mot SK Lejon efter att ha vunnit med 6-0 där Felix Olsson gjorde hattrick. Noterbart är att skotten i den matchen blev 50-13(!).

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!