Hyllas den som hyllas bör: White Angels – Kallinge Ronneby IF

För att gå rakt på sak.

Jag har i tidigare inlägg hyllat WA för deras agerande i kring hockeyn. Få supporterklubbar stöttar sin förening på ett sådant sätt som just White Angels.

Inte nog med att man fyller en buss till en tämligen meningslös match på bortaplan – man har dessutom ett uppförande som är i den högre skolan.

Det finns många supporterföreningar där ute som borde skämmas över sig själva och åka på studiebesök till Kallinge/Ronneby. Inte nog med att man kravlöst stöttar sin förening på hemmaplan – man uppför sig även på bortaplan.

Under hela kvällens match såg jag inte en ordningsvakt som så något annat än sömnig och oinspirerad ut. Detta ger WA absolut högsta betyg. Om ordningsvakterna känner sig uttråkade är det ett bevis på en ”code of conduct” som många borde kopiera.

Jag ser bara skillnaden mellan WA och andra supporterskaror – inklusive det som en gång i tiden var Troja Support. Det som skiljer WA från det vanliga är att ni är en stor blandning av folk gällande ålder, bakgrund och historik. Det tillsammans gör att skadliga beteenden snabbt tas om hand för att supporterkulturen skall vara positiv.

Jämfört med många andra klubbar där det i slutändan ska gå ut på att får till hätsk stämning och förhoppningsvis slagsmål.

För med facit i hand så är en dysfunktionell supporterklubb inget annat än en belastning för föreningen. Troja Support, KIKs supportrar, Angel Island Army, Black Army och många fler borde skämmas. De borde åka på ett veckoläger hos White Angels där de får lära sig hur en supporterkultur kan vara.

Därmed önskar Mr Troy att KRIF tar steget upp i HA. Inte för att laget kanske har den ekonomiska musklerna för den resan, men för att ni som supportar ska få belöning för det fantastiska arbete som ni gör.

Keep up the good work.

// Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!