Hyperviktiga matcher ikväll

Omgång 18 i hockeyettan Södra går av stapel i afton. En extra intressant omgång då den innehåller inte mindre än tre sexpoängsmatcher. Sex av lagen som slåss kring strecket kommer möta varandra och detta ger upphov till raffel och dramatik. För en sak är ju säker. Dramatik kommer det bli och min gissning är att de sista platserna till Allettan kommer avgöras i sista omgången.

Ser vi bakåt på hur det sett ut de senaste tio omgångarna så visar det att Hanhals är de som gått allra tillsammans med Vimmerby. Båda har dragit ihop 24p på tio matcher. Då ska vi också ha i åtanke att Hanhals mött alla andra topplag och således spelat väldigt bra mot bra motstånd. Följer gör Kallinge med 21p samt Troja som skrapat ihop 19p.

Formtabell senaste tio matcherna: (https://www.scoreboard.com/se/ishockey/sverige/hockeyettan-sodra/tabellstallning/)

 

Kvällens godbitar:

 

Hanhals IF – HC Dalen

Hanhals tar emot Dalen i en hyperviktig match för båda lagen. En gammal klassisk sexpoängsmatch som båda egentligen måste vinna för att skaffa sig bättre utgångsläge. Hanhals har bättre form och fördel av hemmaplan där de endast förlorat två matcher av de nio de spelat. Dalen är ett mer mediokert bortalag och har tagit fyra segrar på nio försök och dessutom producerar begränsat med mål. Med allt detta inräknat borde därmed Hanhals dra längsta strået i denna batalj. Men, man ska aldrig räkna bort Dalen.

 

Kristianstads IK – Vimmerby HC

Vimmerby beger sig till Skåne för att i praktiken göra klart sin serieseger. Vinner man borta mot KIK kommer man ha minst fem poängs marginal ner till andraplatsen. Omvänt betyder det att KIK måste vinna för att ha en chans på serien. Som grädde på moset så är Vimmerby seriens bästa bortalag med sju vinster på nio försök. KIK är också ett stark hemmalag med sex vinster på åtta försök. Med andra ord är denna match vidöppen. Formen talar till VHCs fördel då man visat kvalité på slutet och plockar poäng lite överallt. KIK har spets, bredd och en hemmapublik som kan avgöra matchen i deras riktning. Endast en galning försöker tippa utgången av denna match.

 

Kallinge/Ronneby IF – Nybro Vikings IF

Kvällens tredje sexpoängsmatch. Formstarka KRIF tar emot formsvaga Nybro för att göra upp om platserna kring strecket. Det intressanta i denna matchen är att KRIF är tämligen mediokra på hemmaplan samtidigt som Nybro är svaga i bortamatcher. Sett till formkurvan så har KRIF plockat mer poäng de senaste veckorna än Nybro och därmed får vi se KRIF som favoriter. Favoriter som sannolikt kommer rycka till sig lite marginal neråt mot strecket. Samtidigt säger magkänslan att det kommer vara denna match som avgör om Nybro kommer kunna klättra sig uppåt. Vid förlust känns det kört för Vikings.

 

Helsingborgs HC – IF Troja/Ljungby

Botten mot toppen. HHC har förankrat sig i botten tillsammans med Halmstad och Tyringe. Troja har vaknat till liv med två gnuggarsegrar mot Tyringe och Hanhals och får bära ett klart favoritskap. Allt annat än tre poäng i jakten på Allettan får betecknas som ett fiasko och skulle ställa Troja i en ganska dålig sits inför avslutningen. Man har helt enkelt ingen större marginal nedåt och bara tufft motstånd kvar.

 

Tyringe SoSS – Kalmar HC

Kalmar har bara måstematcher kvar om man vill uppnå sin offensiva målsättning med Allettan efter jul. Ikväll åker man till Tyringe för att se om man kan hoppa på det absolut sista tåget.  I tillägg måste alla andra resultat gå KHCs väg för att drömmen ska finnas kvar. Snacka om att ha kniven mot strupen. Tyringe har tagit sina skalper på hemmaplan så någon poänggaranti finns inte för Kalmar. Tyringe har också inget att spela för och kan således spela avslappnat och fokusera på sitt eget.

 

Halmstad HF – Mörrums GoIS IK

Omgångens mest betydelselösa match. Två lag som inte längre har något att spela för.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

 

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!