Inför: Bodens HF – IF Troja/LjungbyBoden mot Troja. På sitt lilla vis ett klassikermöte från 90-talet. Två lag som då var snuddande nära Elitserien men som båda föll på det berömda snöret.

Nu brakar man samma i PO2 istället. En matchserie som inte har någon solklar utgång då det är två lag som är lite ojämna. Dock känns Troja lite mindre ojämnt och lite mer spets men i bäst av tre kan allt hända.

Boden har kanske inte sin starkaste säsong bakom sig. Man slutar femma i Allettan vilket i sig inte får en sjöman att göra i byxorna. Det som dock är lite otäckt med Boden är tränare Petter Nilsson. Petters temperament är en egenskap som ibland hjälper laget och ibland stjälper det. Men när eldandet ger effekt så kan han få de flesta lag att bli bra. När han tar hela munnen full av Hubba Bubba och tuggar så man tror adamsäpplet är en expresshiss – samtidigt som han blir högröd i ansiktet – då vet man att i alla fall Petter är i slutspelsstämning.

Boden tillhör kanske inte det mest vackert spelande lagen. Man är lite som Visby/Roma och bygger sitt spel på att vara jobbiga och intensiva. En modell som fungerar bra när den fungerar men som också ger en del osköna utvisningar. Om man håller sig på rätt sida ikväll så kommer man kunna ge Troja en bra match. För Troja är inte ostörbara. Med väl avvägd press så kan även Troja hamna i trångmål.

Trojas chans ligger i att hålla sig kalla och noggranna. För det kommer bli bra fart redan från nedsläpp. Fortsätter man och visa Strömsbroklass i defensiven så kommer man fixa det här. Då kommer Boden få åka sarghörnshambo i 120 minuter tills de trötta och uppgivna.

För i grund och botten är Troja ett bättre lag. Man kommer från en söderserie som i år var exceptionellt jämn och där vägen till poäng faktiskt låg i att spela bra. Något som Troja lyckades med förutom i tre-fyra matcher.

Senast gick firma Öhman/Åkesson upp i slutspelsmode. Man var skillnaden mellan Troja och Strömsbro i den matchen. Återstår att se om fler spelare nu kan ta ett steg till för att spela hem det här på ett någorlunda kontrollerat sätt.

För övrigt kommer nyckeln vara en ny kanonmatch av Wictor Ragnewall. Det kommer krävas svettiga räddningar i plural om man ska landa det här. Han har dock visat att formen är god.

Trots att mycket talar för Troja så vågar jag inte räkna ut Boden i detta läget. Man besitter en trupp som ändå förtjänar respekt även om den kanske är aningen ojämnare än Trojas. Men i bäst av tre matcher kan som bekant allt hända. Petter Nilsson kanske laddar upp munnen med spearmint och då kommer Troja få problem.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!