Inför: Borås HC – IF Troja/Ljungby

 

Tabellnian Borås HC tar ikväll emot Troja i omgång någongting i den svagt haltande tabellen. En match som ger gamla trojaner lite kalla kårar längs med ryggraden. Borås är nämligen ett gammalt boogieteam för Troja. I jakten på Hockeyallsvenskan för dryga tio år sedan kunde Troja av någon anledning inte vinna mot BHC. Sedan dess är det nya lag och nya tränare och helt andra förutsättningar men man minns ändå de gamla matcherna med fasa.

För det fanns en tid då BHC var ett ganska potent lag. Sedan dess har man råkat i svårigheter och fått börja om från grunden. En grund som till slut ledde dem tillbaka till hockeyettan och dess IKEA-inredda finrum.Borås har nog inlett säsongen som förväntat. Två segrar och tre förluster har gett sex inspelade poäng. Segrarna har man tagit mot Tyringe och Hanhals borta – vilket i sig inte får träden att barren. De tre förlusterna har man införskaffat sig mot Vikings 2-3 (b), KRIF 4-5 (h) och Tranås 4-5 (b).

Vad ska man dra för slutsatser kring det här? Ja, man kan väl säga att BHC har vunnit de två matcherna de haft en förväntan på sig att vinna. Utöver det har man ändå pressat tre förmodade topplag till uddamålsvinst. Ett betyg gott nog. Därmed vågar man väl nästan påstå att laget ändå presterat bättre än vad de flesta trodde i allmänhet och i synnerhet bättre än jag trodde.

Dragloket i lagets inledning har varit den gamle trojabekantingen Henrik Eriksson som mäktat med nio poäng på fem matcher. Vi minns alla Henrik som ganska medelmåttig i Troja och det krävdes att han lämnade Ljungby för att få fart på karriären. Efter en supersäsong i Danmark och lite utflykter till Tyskland och Norge så återkom han till BHC förra säsongen och var starkt bidragande till laget avancemang.

Återstår gör att se om Henrik tänker se till att släkten är värst ikväll.

Troja fick – som bekant – en liten käftsmäll mot Halmstad senast. Man torskade helt enkelt mot ett sämre lag som gjorde ganska få försök att spela hockey. Det Hammers dock gjorde var att visa motivation, inspiration, lagkänsla och en fullsatt ishall av jävlar anamma. Motivation slår klass även 2019 och det bevisade Hammers.

För Troja gjorde egentligen inte en dålig match och hade vunnit mot de flesta lagen i ettan om det inte just var för att Hammers tokkörde inför 4000 åskådare.

Kommer Troja kunna rubba BHC ikväll? Jag är inte helt övertygad om det. Vi kommer sannolikt få se en liknande matchbild som senast där Borås kommer försöka spela smart och utnyttja Trojas misstag. Får man då ett mål eller två mot sig och därmed ingen anledning att öppna sig bakåt så har man helt klart chansen. Man har lite spets i laget även om spetsen inte kan mäta sig med bredden på Trojas spets.

Trojas chans ligger i att man tagit läxan mot Halmstad på rätt sätt. Om det fungerat som tändvätska så kommer BHC få det tufft. Om Troja kommer dit med inställningen att man möter ett bottenlag och förväntar tre osvettiga poäng – ja, då kommer det gå åt pipan.

Med andra ord. Oddsa inte på Trojavinst ikväll om de inte ger riktigt bra odds. Borås har ändå pressat tre förmodade toppplag och förr eller senare kommer vinsten komma.

// Mr Troy

 Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!