Inför: Grums IK – IF Troja/Ljungby

Grums IK kvalificerade sig till Allettan Södra genom att gå vidare på flest gjorda mål. Med samma 34 poäng som Arboga IK, med samma målskillnad -6 så återstod antalet gjorda mål. Grums gjorde 70 mål framåt medans Arboga stannade på 63. Således knep Grums femteplatsen i Hockeyettan västra.

Vad kan vi då förvänta oss av Grums? Man inledde med en brakförlust – 0-8 – borta mot Hanhals, följde upp detta med 1-3 borta mot Mariestad för att sedan förlora tredje raka borta mot Vimmerby med 0-3. Således har man fått en tuff start på Allettan. Detta gör också att Grums ikväll gör hemmapremiär i omgång fyra.

De flesta har väl rankat Grums som seriens slagpåse. En analys som sannolikt är korrekt då Grums inte hade klarat Allettan om man spelat i södra serien. Så mycket skiljer det sig mellan västra och södra. Det som dock kan tala för laget ikväll är revanschlustan samt att man just gör sin hemmapremiär. Detta är egentligen också det enda som talar för Grums ikväll.

Troja har inlett med en vinst, en övertidsvinst samt en övertidsförlust – totalt 6 poäng. Borta mot Mariestad gjorde man en bra insats och likaså mot den ständige kombatanten Kristianstad. I senaste hemmamatchen mot Tranås gick man ner sig lite och släppte en onödig poäng till motståndarna. I 40 minuter dominerade man matchen och körde över TAIF, för att i tredje bli ängsliga och backa hem.

Men med tanke på hur Trojas spel har sett ut i inledningen så bör man ganska enkelt ikväll kunna avfärda ett Grums som kvalitétsmässigt ligger en bit efter Troja. Kommer bara laget upp i något som kan liknas vid normal standard så ska segern bli komfortabel. Om man ställer in skridskorna och inte kör för fullt så kommer det bli tufft. Grums håller inte högsta klass men tillräcklig klass för att slå vilket lag som helst som underskattar dem. Men som sagt så talar allt för tre poäng till Troja ikväll.

Troja tillhör seriens bästa lag i båda formerna av special team. Det gör Grums också fast tvärt om. Man har endast mäktat med ett mål i PP medans man släppt in tre. Troja har exakt samma facit fast tvärt om. Tre mål framåt och endast ett insläppt i BP.

Poängmässigt har fördelning i Troja varit väl spridd över truppen. Ett signum man tagit med sig från höstserien. Man har ingen direkt spetskedja att leva på utan tre av fyra formationer petar in något mål lite då och då. I Grums ser det betydligt jobbigare ut. Lukas Söderlund leder lagets målliga med ett mål. Ett mål han gjorde i powerplay borta mot Mariestad. Faktum är att Grums bara producerat ett mål framåt – på tre matcher – och det är därför Lukas leder lagets interna poängliga. Ett svagt facit som toppas av 14 insläppta mål bakåt.

Således vore allt annat än tre poäng till Troja en duktig skräll. Med två målvakter som tillhör seriens toppskikt, en backbesättning som inte hade gjort bort sig i Hockeyallsvenskan samt forwards som hade platsat i vilket Hockeyettanlag som helst, så ska man inte förlora denna match. Skulle man trots allt förlora så sätter man sig också i en situation där man nästan redan nu kan glömma att vinna serien.

Ikväll får vi svaret.

Lycka till båda lagen.

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!