Inför: Halmstad Hammers HC – IF Troja/Ljungby

Match fem för Troja och match fyra för Hammers går av stapeln ikväll. Troja parkerar sig som tvåa i tabellen med 10 poäng men sämre målskillnad än topplaget Nybro. Hammers har dragit på sig en lätt felparkering och ligger för närvarande åtta med 6 poäng – dock en match mindre än sina konkurrenter .

Trojas inledning har varit stark. Man har inte utklassat något lag, förutom Mörrum, men man har hittat vägar att vid 60 minuter ha dragit det längsta strået. Senast nu mot KRIF så avgör Lyckoträffen K.Karlsson tillställningen med sitt ”Ralf Edström”-mål i bortre krysset. Det 3-2 målet skulle visa sig vara matchvinnande. Dock var matchens stora vinnare Kelgrisen Alexander Bjurström som på egen hand kassar in de två första puckarna. I tillägg så står Ragnewall för några avgörande räddningar under matchen.

Olyckligt blev det för Tim Bothén. En omdiskuterad tackling fick honom indisponibel då följden av Jonatan Asplunds tackling blev en hjärnskakning.

Hammers inledning på säsongen har gått mer jo-jo än ”du måste lita på mig”-snacken i vilken dokusåpa som helst. Hammers klär av textilstadens Borås med en sjuk inledning av årets första match. Efter 10 minuter i första har man 4-0 och matchen är finito. Detta följer man upp med säsongens hittills märkligaste torsk. Här pratar vi inte sekundärklassad ishavstorsk som slutar som fiskpinne utan om en rikigt sunkig östersjötorsk som tillbringat största delen av sitt liv vid ett polskt reningsverk. Man torskar borta mot KHC med hela 10-1. Den som såg det komma.

Återstudsen kommer mot ett för stunden väldigt illa flygande lag från Tranås. Att Tranås identifierar sig som tranor haltar väldigt illa med tanke på att de just nu flyger som en humla – inte alls men ingen har talat om för dem att de inte kan. Hammers tar med sig två poäng från pälsstaden och har därför fem poäng med sig in i kvällens omgång.

Ingen katastrof egentligen. Fem poäng av Hammers på dessa matcher är inte direkt alarmerande. Varken Tranås eller Kalmar borta är några garanterade trepoängsmatcher. Däremot är den absurda förlusten mot KHC inte mycket till superlativ när man beskriver ful gris.

Om man nu inte tror det kan bli värre så ska vi minnas att Troja var Hammers enda bogeyteam förra året. Förutom första matchen – som Hammers vinner med 1-0 efter att har varit totalt utspelade – så hade Troja inte några större problem att ta tre poäng i resterande tre möten. Dessutom hur hur övertygande som helst.

Eftersom båda lagen har kvar sina tränare från förra året så ska vi nog inte förvänta oss att spelet ser helt annorlunda ut. Noterat förra säsongen dock är att Hammers gick ifrån att ha bandymur i målet och vinna alla matcher med 1-0 till att bli en explosion av mål under andra halvan. Troja hade också en Jekyll/Hide-säsong. Fram till några matcher i Allettan spelade man huvudlöst offensivt i sitt presspel. Men i hemmamatchen mot just Hammers så hade man helt plötsligt en lägre position i banan. Man vann den matchen ganska enkelt.

Triumfkortet hos Troja ikväll heter Victor Gagic. Släkten är värst och Gagic väntar fortfarande på poängmässig foglossning i trojadressen. Vi ska inte bli alls förvånade om han kommer vara inblandad i något denna kväll.

I Hammers hittar vi Tom Johansson som går in på sin andra säsong. Tom kanske inte öser in poäng men släkten är värst och Tom har sina rötter i Troja.

Skulle inte bli alls förvånad om båda dessa har gjort avtryck i matchprotokollet ikväll. På ett eller annat sätt.

Utgången av matchen kommer hänga på om Hammers gör en Hammers och lyckas få stopp på Trojas tyngd. Lyckas man hänga med i matchprotokollet och gärna ha oavgjort eller till och med leda med ett mål så får Troja det tufft. För Hammers kan verkligen agera berlinmur i egen zon. Underläge och man tvingas öppna upp sig så kommer Troja äta upp matchen. Med andra ord kommer första målet denna kväll att vara viktigare än vanligt. För en tvåmålsledning för Troja och det kommer vara game over för hemmalaget.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!