Inför: Halmstad Hammers HF – IF Troja/LjungbyCiara har nu dragit in över landet och skapat storm i stora delar av södra Sverige. Dock verkar det som om konsekvenserna inte blev så illa som befarat. Några inställda tåg och ett och annat träd över vägarna. Mer än så blev det inte.

Hammers har också dragit in över Sverige. Hammers har skapat full storm. Hammers har fått ett och annat segertåg att bli inställt. Hammers har stoppat en och annan supporterskara genom att brutalt ta bort segerglädje likt en fallande fura i nedförsbacke.

Det är som bekant ingen hemlighet. Hammers har gjort allt förbannat bra så här långt. Pinsamt bra faktiskt. Man har nu satt sig i den fina situation att man ikväll kommer spela en av sina viktigaste matcher för säsongen när man möter Troja hemma i Valhall.

För det står mycket på spel ikväll. Efter gårdagens omgång har man två poängs marginal till Huddinge och fyra till Nybro. Torskar man ikväll kommer Troja upp och ligger tre poäng bakom. Med andra ord så betyder förlust att Hammers kommer ha fyra lag efter sig som ligger max fyra poäng bakom. En alldeles fantastiskt stressande situation.

Vinner man kvällens drabbning är jag ganska övertygad om att man tar hem serien. Då har man fem poängs marginal med Skövde (H), BoIS (B) och KRIF (H) kvar att möta. Ett tufft men inte omöjligt program.

För Troja är ekvationen ännu enklare. Förlust och risken är stor att man slutar fyra-femma och får en tuff resa genom playoff. Vinst och man är med i racet om Hockeyettanfinalen. Med andra ord så spelar man också sin kanske viktigaste match för säsongen.

Varje gång jag räknat bort Hammers denna säsong så har jag räknat fel. Därför räknar jag med att de vinner ikväll. Man har vunnit de tre senaste hemmamatcherna och på så sätt skrämt bort det lilla hemmaspöke man hade tidigare. Man har dessutom ett stabilt PP och ett vettigt men lite svagt BP. Med andra ord finns det inget som talar emot hemmalaget denna kväll.

Troja vann tre pinnar mot Grums senast. En match där gästerna inte orkade stå emot. Men åter en match där Troja ansåg att sarghörnsdisco var den vinnande modellen. En modell man börjat se tendenser av igen och som kan vara det som gör att man förlorar ikväll. Vi minns senast de möttes i Halmstad. Troja hade väl sådär 107% puckinnehav men förlorade ändå med 1-0. Detta efter att ha fått parkeringsböter i sarghörnen – samt släppt till minst tio numerära kontringar mot sig. Med andra ord en otroligt ovinnande taktik mot ett defensivt stabilt Hammers.

I de två mötena i Ljungby Arena har det inte varit nåt snack. Troja har kört över Hammers med 5-1 och 6-3. Men nu är det som sagt inte i Ljungby Arena som matchen ska spelas.

För att ge Hammers lite extra energi så har klubben ikväll också sponsorkronan. Det vill säga fri entré. De anar inte hur lämpligt detta mottages av smålänningar. Vi blir nästan lite tårögda över denna gest. Det bäddar också för en mer eller mindre fullsatt arena.

Avslutningsvis: Hur det här kommer sluta vill man inte ens försöka sia om. Allt kan hända.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!