Inför: Hanhals IF – IF Troja/Ljungby

Ikväll smäller det. Dags för första matchen i första play-offomgången. Hanhals tar sig på hemmaplan an Troja för säsongens femte möte. Möten som tidigare slutat med fyra Trojasegrar varav en efter förlängning. Den förlängningen som Jonatan Nielsen avgjorde på hemmaplan med en åkning endast en storslalomåkare skulle kunna prestera.

Hanhals avslutade serien med en blytung seger borta mot Visby/Roma – med hela 6-0 – i näst sista matchen. I den absolut sista matchen hemma mot Vimmerby tog man två pinnar efter att Filip Roos avgjort två minuter in i förlängningen.

Trojas två sista matcher bestod i en 4-1 vinst hemma mot KRIF för att sen inte ens vara nära att ta poäng borta mot Visby/Roma. Ett besked som de flesta ljungbysupportrarna inte ville ha.

Med andra ord kan man säga att Hanhals är ett lag som som inte backar hem i den mån vi ser andra lag. I grunden ett lagom offensivt lag som faktiskt kan stänka dit ett antal mål när det flyter på. Samtidigt har man tendens att blotta sig bakåt och man har därför också förlorat några matcher med ganska stora siffror.

Till detta kommer att man kanske inte har den absolut bredaste spetsen. Henrik Persson, Robin Carlsson och Adam Willig bär laget framåt och är viktiga för lagets chans att vinna. Bakom dessa saknas kanske den absoluta spetsen. Men man ska aldrig underskatta detta lag. De har visat att de kan rubba de stora när det stämmer.

En nyckelkomponent för Kungsbackalaget kommer vara special teams. Lika bra som man är i powerplay – lika risiga är man i boxplay. Men som alla vet. Göra mål är ju roligare än att försvara sig.

Troja är för första gången i år fulltaligt som lag. Det har enligt tränare Forsberg givit att de nu blivit riktigt go på träningarna då ingen vill riskera att bänkas. Det är en positiv sak för laget.

Därmed tror Mr Troy att kvällens laguppställning kommer vara lite ”chockerande”. Kvällens line-up kanske inte kommer vara den ni är vana att se. Den karamellen kan ni få suga på.

För Trojas del – nu när det är vinna eller försvinna – så finns det inga genvägar längre. För att ta sig vidare kommer det krävas betydligt snabbar spel på egen planhalva. Det vill säga så kommer inte burskydd vara modellen. Med andra ord så måste spelet börja se ut som det gjorde i höstas och för den delen som det gjorde i matchen mot KRIF. Man spelade sig snabbt ur egen zon och med det kom ett antal spelvändningar mot ett oorganiserat försvar. Försvarsspel som gav minst tre helt öppna lägen i matchen mot KRIF. Mot Visby fanns inte detta. Man fick därmed aldrig heller några spelvändningar utan körde fast mot Visbys uppställda försvar. Den sarghörnsbaletten som Troja visade upp i den matchen gav samma flöde av tårar som pepparspray gör i normalfallet.

Det som nu talar för att det inte kommer hända är att konkurrensen nu är hård. Det går inte längre att spela på 90% och vara garanterad spel i kommande matcher. Nu är det fullt ös som gäller.

Tillbaka är nu också Tobias ”TT” Törnqvist. En spelare med spelstil som behövs i kvalmatcher. Kvalmatcher brukar sällan handla om finlir utan snarare om gruff och attityd. Vi minns ju alla hur Johan BOIS Andersson kunde semesteråka runt en hel höstserie för att sedan vara lagets bästa spelare i kvalmatcherna. De speltyper som vinner matcher i serielunken är oftast inte samma spelare som vinner matcher i vinna/försvinna-upplägg.

Jag har tippat denna matchserie till att sluta med 2-1 i Trojas favör. Hanhals är inte ofarliga men borde inte kunna rubba Troja i tre matcher. Däremot tror jag att de har sin chans ikväll. Vinst och man kommer lägga all press på motståndaren. Förlust och Troja får den energiboost som behövs för att avfärda Hanhals redan i fredagsmatchen.

Med andra ord kommer kvällens match att vara nyckelmatchen.

Halv tio vet vi hur det slutar.

// Mr Troy

Synpunkter – Tips – Åsikter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!