Inför: Hanhals IF – IF Troja/LjungbyEnligt branschorganisationen Svenskt Kött:

”Så gott som alla svenskar, 93 procent, dukar varje år fram julmat, varav köttbullar och julkorv hör till de mest klassiska inslagen. Hela 61 procent av svenskarna tycker att köttbullar är det viktigaste på julbordet. Dessutom äts 20 procent av all leverpastej som konsumeras i Sverige vid jul. Det visar en undersökning som Scan genomförde 2014.”

Det kan man sammanfatta med följande. Det blir en jäkla massa slakt det där. Inte konstigt det slaktas för full på så många orter under hösten När man sen är framme vid jul så är det ingen som längre tänker på den slakt som pågick under fyra månader – utan saker återgår till det normala.

Den inledningen var det nog inte många som såg komma.

Detta leder oss in på Hanhals. Efter 21 omgångar har laget fått lära sig vad slakt är. Man har blivit slaktade från Kallinge i söder till Tranås i norr. Efter 21 omgångar har man bara lyckats skrapa ihop en enda trepoängare som ganska överraskade kom mot KHC hemma. Det som ändå mildrar slakten en aning är att man lyckats knipa bonuspoängen vid fyra tillfällen denna säsong. Det gör att man studsat upp på tretton poäng och därmed kan man inte bli jumbo. Jumboplatsen är nämligen vikt åt Tyringe – som om möjligt blivit ännu mer slaktade.

Är då Hanhals IF så mycket sämre i år? Ja, tabellen ljuger inte. Samtidigt ska vi ha i åtanke att de också blev duktigt dränerade på folk inför denna säsongen. För ska man se det lite mer nyktert så tycker jag att Hanhals ändå stundtals gjort det bra. Man har pressat KRIF borta, Tranås hemma och Nybro hemma som exempel. Dessutom har man tvålat till Kalmar två gånger om. Det man alldeles för sällan lyckats med är att ta poäng mot lag från undre halvan av serien. Poäng som i princip blir sexpoängsmatcher.

Därmed inte sagt att Hanhals kan räkna in poäng ikväll. Det är lite för tunt på bredden för att man ska orka stå emot Troja – såvida inte Troja kommer med hög svansföring och helt oskodda. Men där talar statistiken mot Hanhals. Troja har genom åren haft hyfsat lätt för kungsbackagänget och allt annat än poängtapp för hemmalaget vore en ganska stor överraskning. Eller om man vänder på det. Tar HIF poäng har man gjort en av de bättre matcherna i år.

För Trojas del så kvarstår frågan om man vinner serien eller inte. För det är man beroende av Nybros match ikväll. Hur stor denna morot är för den röda hästen kan vi bara gissa oss till. Egentligen smäller nog näsknäppen borta mot Nybro, högre än vikten av förstaplatsen.

Oavsett så ska ett Troja på 95% ändå kunna spela hem tre poäng ganska komfortabelt i afton. Man är så mycket bättre på alla positioner att underskattning/lättja kommer vara lagets största fiende ikväll.

Därmed är den naturliga ingångspunkten att de blir tre pinnar till gästerna.

Men!

Hanhals har pressat topplag förr. Jag skulle inte hoppa jämfota – på ett ben – om HIF faktiskt kniper poäng ikväll. Ser man till oddssättning så är ett bet på hemmalaget ändå lite lockande.

Men alla rationella argument talar ändå för Troja och lagets tyngd.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!