Inför: HC Dalen – IF Troja/Ljungby

Ikväll råder fri avhämtning kring Smedjehov. Alla som vill komma dit och hämta något är mer än välkomna och allt är kostnadsfritt om man forslar bort det själv. Det finns ved, ställningar, marksten, salttunnor och en massa till. Allt bekvämt uppstaplat kring Smedjehov. Som en liten trevlig utomhusloppis såhär i virusets tider.

Troja har förhoppningen att komma till Norrahammar för att ta med alla tre poängen hem. Efter att ha knökat sig ur en lite jobbig situation mot KHK så är det nu höstens succélag, Dalen, som ska smiskas och piskas in i det fogliga ledet.

Dalen gjorde en Astrid Lindgren under hösten. Man skrev en saga likt den om MIO. Man tog helt enkelt initiativet och köpte skåp till förbannelse och placerade ut dessa runt om i västra ettan. Skåp som fortfarande står kvar där de ställdes.

Man gjorde en urstark höstserie.

Därför kan vi nu konstatera att HCD och IFTL redan i andra omgången spelar seriefinal. Dalen körde över Visby/Roma med en behaglig femmålsvinst i första omgången. Troja kämpade som sagt ner KHK. Båda lagen går därmed in på tre poäng.

Det är också ikväll som Dalen kommer få den första av flera ordentliga värdemätare för säsongen. Västra i all ära men motståndet är inte lika tufft. Kastar man nu in fem söderlag istället så ökar svårighetsgraden. Dalens kapacitet i Allettan kommer synas i fogarna i afton.

Det vi vet är att Jesper Thörnberg fick ett pilsnerkontrakt med Herlev och drog dit istället. Ett avbräck då han smacka in 15 mål och 15 ass på 20 matcher för HCD. Lagets klart mest offensiva spets. Tungt avbräck.

Men samtidigt så står och faller inte detta laget med en spelare.

Troja lämnar inga oroande rapporter utan kommer till spel med hel och ren trupp. Senast dominerade ju kedjan med Olofsson, Romfors och Sjögren och håller deras form i sig så får Dalen en ordentlig träbit att tugga på. Dessa tre i form gör det jobbigt för vilket ettanlag som helst.

Bara att åka till skrotupplaget Smedjehov är jobbigt för vilket annat lag som helst. Det är Dalens stora segervapen.

Hur det slutar vet vi strax efter 21 ikväll.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!