Inför: Helsingborgs HC – IF Troja/Ljungby

Kommer Troja lyckas göra som Tycho Brahe och köra hela sundspärlan rakt i kaj? Kommer Troja göra som Kalle X-Gurra och korsa isen i sundets pärla för att vinna på överraskning?

Ikväll klockan 21.15 vet vi svaret.

Oavsett så är detta en match av karaktären måstematch för Troja för att skapa sig lite andrum i slutracet på serien. Man har 4p ner till strecket men den marginalen kan försvinna på enbart ett par omgångar om resultaten går emot. I resterande matcher har Troja kvar att möta KIK, VHC, KRIF och Nybro. Fyra matcher mot lag som samtliga slåss om platser i allettan där kanske endast Nybro eventuellt kommer vara avhängda inför sista omgången.

HHC har egentligen ingenting att spela för. Det enda som återstår för dem är att fokusera på sig själva för att bygga upp något bra till fortsättningsserien, där de ska spela för att undvika negativt kval. Som Elias Ekstrand på www.trojakollen.se skrev så har HHC en förmåga att förlora matcher de egentligen borde vunnit. De har många gånger gett en bra fight i 60 minuter men inte orkat hålla hela vägen igenom utan tappat matchen i tredje perioden.

Därav ska vi inte räkna bort HHC. De har skrällt vid ett par tillfällen och senast mot Vimmerby så tog man in 2 av tre mål i tredje perioden och förlorade med uddamålet (4-3). Ett annat bevis att de kan störa vilket lag som helst är att de vann hemma mot KIK med 3-0 för några omgångar sedan. Man kan säga att HHC såhär långt tillhör seriens slagpåsar men är ett lag som besitter ett specialslag. När de får utdela den – vilket händer relativt sällan – så blir det knock-out på motståndaren.

Troja kommer till spel med en vingklippt trupp. Två spelare borta och ena ersättaren ansluter först på torsdag. Detta gör att man kommer få matcha sina intakta femmor lite hårdare än vanligt, speciellt om resultaten går Troja lite emot. Samtidigt så har Coach Forsberg visat att han inte är rädd för att göra förändringar under match och låter heta spelare beträda isen oftare. En mer aktiv ledarstil än vad Pelle Svensson visade upp.

Oavsett så kommer kvällens match vara oerhört betydelsefull för Trojas chanser att hamna rätt i tabellen. Det är nu det börjar gälla på allvar.

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!