Inför: Huddinge IK – IF Troja/LjungbyDags för Troja att ta sig an Huddinge uppe i beryktade Björkängshallen. En av de absolut kallaste hockeyrinkar som finns i detta landet och även en av de spelplatser där det i år kommer vara svårast att stjäla poäng.

Huddinge stoltserar med fina 12 pinnar mot Trojas 9. Det som utmärker Allettan Södra så här långt är just jämnheten. Alla lag verkar slå alla och nu är man i ett skede där en formsvacka kan vara orsaken till att få se avgången på topplaceringståget från perrongplats. För det kommer vara de kommande 4 omgångarna som i stora drag kommer avgöra tabellen. De lagen som knyter ihop det nu kommer också slåss om topplaceringarna.

Troja och Huddinge har stött på varandra massor av tillfällen genom åren. Utdelningen har varit tämligen delat där lagen har slagit varandra ganska slumpvis de sista 8 säsongerna. Det som avgjort har egentligen varit vilken trupp lagen fick ihop just det året.

Inför kvällens match har Troja åkt på lite sjukstuga. Tobias Törnqvist, Emil Ericsson, Mattias Elfström och Victor Romfors stannar hemma på grund av sjukdom. Deras platser tas av en knippe juniorer som nu får den stora äran att åka buss med sina största idoler.

Hur mycket detta kommer påverka återstår att se. Oavsett så ska Troja fortfarande ha så många friska forwards kvar att man fortfarande kan vinna denna matchen även om det ser aningen mörkare ut.

Senast mot Halmstad så såg vi reinkarnerade Tråk-Troja som tog hem segern lika lätt som att stjäla en godisklubba från ett strandbarn. En ”försiktigare” spelstil gav mer fart framåt när pucken väl erövrades och med detta komma ett bättre momentum in på mål. Resultatet lika tråkigt som förutsägbart – puckarna börjar ramla in.

Om det är tråkiga Troja som vi får se ikväll återstår att se. Men ska man nugga Huddinge på poäng så kommer nog nyckeln vara att våga vara extra tråkiga samt att man håller tight bakåt.

Huddinge gick igenom östra höstserien på en väg som till en början var krokig men sedan blev alldeles spikrak. Nu är det med östra som det är med västra – motståndet kanske inte alls är av samma dignitet som i Allettan. Huddinge inleder med att banka Grums på plats. Man följer upp detta med att sortera Mariestad i rätt behållare, efter 4-2 hemma. I tredje omgången plockar man ner Hammers på bortaplan.

Det var här som man trodde att Huddinge var nåt alldeles extra i år. Det var också här som supporterklubben fick hybris. Tre raka vinster och vägen till SHL låg öppen.

Enda problemet var att KRIF kom upp till Huddinge i fjärde omgången och totalt steriliserade den röda förortstigern. HIK åker på en riktig stjärnsmäll när man förlorar med 1-6. I femte omgången åker man till Nybro och får på nytt sina morrhårr trimmade. Nybro plockar hem det med 5-2.

Tillbaka på banan kommer man hemma mot Skövde – som man kör över med 7-4. Skövde hade aldrig en chans i denna tillställning utan fick smaka på hur bra HIK kan vara när det kuggar i. För Huddinge har en stor potential framåt men imponerar kanske inte lika hårt defensivt. Det skulle kunna vara en delförklaring att man slår lite sämre lag men får det tuffare mot Nybro och KRIF.

Men som sagt. Huddinge har en av ettans bästa offensiver och den kan mycket väl räcka till poäng mot Troja ikväll.

Ska man kategorisera denna match på något sätt så hamnar den i mappen osäker utgång. Det är två lag som slåss om övre halvan och båda lagen har ett likvärdigt spelarmaterial. Därmed kommer gameplan och lite taktiska justeringar vara det som kommer prägla kvällens match. Det laget som skruvar in spelet mest rätt och bäst kommer vara det som tar hem hela kalaset. För i de sex första omgångarna har man presterat ganska likvärdigt.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!