Inför: Huddinge IK – IF Troja/Ljungby

19.00 ikväll släpps pucken i gamla kalla Björkängshallen. En hall så kall att ismaskinen värmer isen i pauserna.

I denna polarlada ska tre poäng fördelas mellan Huddinge och Troja. Ett HIK som inlett Allettan bra och huserar på plats två. På andra sidan rödlinjen står Troja som inlett allt annat än övertygande.

De sju poäng som HIK spelat till sig har kommit via vinster mot Skövde och Mariestad samt en strafförlust borta mot Mörrum. En stabil inledning med andra ord. En inledning som också ligger inom förväntansramen för detta lag som år efter år är med och krigar bland topplagen.

Förra året knackade och hackade HIK under höstseriens inledning. Man tar sig sen samman och vinner sådär 15 matcher på raken. En streak som lätt tog dem till Allettan. Väl i Allettan tar man hem andraplatsen och får möta ett sjukt formstarkt Vimmerby i PO 2. Vimmerby avgör den matchserien under 56s i tredje perioden i match 2 och vinner med 3-4. Detta efter att först ha vunnit hemma med 5-3. Där tog Huddinges säsong bryskt slut.

I år gick HIK som tåget i östra serien och vinner den ganska behagligt. Ungefär på samma nivå som Troja vinner södra. Skillnaden är att hemmalaget ännu inte fått sin formsvacka medans Troja just nu har sin.

De gånger Troja och Huddinge kraschar samman i drabbning så slutar det – i alla fall de senaste två säsongerna – med att hemmalaget till slut står som segrare. Det finns väl inte mycket som tyder på en annan utveckling ikväll heller.

Huddinge är nämligen en jobbig maskin att möta när de är i slag. Ett lag som i sina bästa stunder kan utmana om platsen till HA.

Troja kommer till spel med full trupp. Inte onykter men med alla disponibla. I sak kanske man skulle prova att ta en liten hurreplutt innan matchen för att hålla nerverna i styr.

Dock, är det något ingen kan skylla på denna och föregående säsong så är det skador. Peppar peppar men laget har i princip varit förskonat.

In i Troja kommer ikväll Jesper Ylivaino. Den lille, 172cm, 9kg eller så, store liraren vill få en omstart och drog därmed från Narvik för att istället spela för Troja. Meritlistan ser lovande ut och det finns en trevlig tradition att spelare som gör sin första match också brukar göra mål. Där kan vi nog se lite hopp för denna matchen.

Ska vi se förutsättningarna för kvällens drabbning så går nu HIK runt utan någon större press på sig. Vinner man ikväll så dansar hela söderort av glädje. Förlorar man så kommer laget bara gå vidare mot nästa utmaning. Med andra ord kan man lira ganska avslappnat.

För Trojas del så börjar kråkan jaga sin egna svans. Poäng ikväll och man har köpt sig lite tid. Krisstämpeln sätts tillbaka i sitt ställ. Klockren förlust  – trots att tränare Benker påstår annat – och skabben börjar gå under skinnet på laget. Förlust av tre poäng idag och topplaceringarna börjar hänga löst. Ser man till förra året så kunde man inte kosta på sig mer än 5-6 förluster för att placera sig topp 3. Likaså var det året innan dess. Därför ska vi inte underskatta nervositeten som börjar slipa på spelarnas ytterskinn.

Matchen ikväll kommer troligtvis handla om ett HIK som kör i gamla EPA-traktorspår. De har inget att frukta. Det kommer helt enkelt gå undan. Det är också något som skapat Troja problem genom åren. Man har lite småsvårt för ett Huddinge i slag.

Troja kommer leta sig tillbaka mot det enkla. Enkelhet där säkerhet kommer gå före skönspel. En säkerhet som faktiskt kunde sänkt Mörrum om det inte var för endast två större missar den matchen. Missar som man blev straffade hårt på. Ikväll kommer sarg-ut och puckdump djupt vara viktigare än halvblinda alibipass bakom ryggen.

Med andra ord. Ta inte ens fram popcornen. De kommer smaka ättika av den tråkighet Troja kommer visa upp ikväll.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!