Inför: Huddinge IK – IF Troja/Ljungby

Tabelltrean Troja åker till Stockholm för möte med tabellsexan Huddinge. Två lag som ligger inom tre poängs skillnad och med likvärdig målskillnad. En kvittens på att Allettan Södra innehåller många bra lag som tveklöst kan slå varandra i vilken match som helst.

Huddinge, som blandar och ger lite på hemmaplan, har hunnit avverka tre segrar hemma på dubbla antalet försök. I tillägg så har man just nu måttlig form med två vinster, två förluster och en övertidsförlust de senaste fem matcherna. Med andra ord så påvisar man inte i nuläget upp varken en gryende eller dalande formkurva.

Troja har spelat till sig två vinster, en förlust, en övertidsvinst och en övertidsförlust på sina fem senaste försök. Det som i nuläget ger Troja en liten boost är att man i senaste matchen mot Tranås lyckades kvittera med 20 sekunder kvar för att sedan vinna straffläggningen. En detalj som i sin helhet kan påverka självförtroendet mer än man kanske tror. För övrigt tycker jag att laget sakta men säkert tagit sig samman de senaste matcherna och börjar åter igen påvisa en positiv utveckling. Detta efter att det knackat en aning sedan Allettan inleddes.

Troja kommer sakna Anton Johansson, Eric Henriksson, Hampus Andréen och med största sannolikhet Johan ”Bagarn” Andersson. Fyra för laget hyfsat tongivande spelare.

Man får dock förstärkning från Malmö J-20 via David Madsen, som kommer spela två matcher för Troja denna veckan. Dock återstår ett minus på tre spelare i den redan ganska så tunna truppen.

Den gemensamma nämnaren för de båda lagen är i första hand att de sticker ut i special teams. Båda är lika medelmåttiga i powerplay som de är bra i boxplay. Man ligger i botten/toppen i båda dessa kategorierna. I tillägg är båda lagen lika bra – eller dåliga – på att hålla sig från utvisningsbåset. Man drar helt enkelt på sig lite för många tvåor men det som räddar situationen är att man sedan är bra i boxplay.

Man kan väl lugnt säga att även detta är en match som betyder ganska mycket för båda lagen. Huddinge spelar för att få kontakt med placering 3-4 medans Troja vill skaffa sig marginal neråt. Förlust skulle inte innebära katastrof för något av lagen men samtidigt är detta en sådan match man bör vinna om man vill fortsätta sikta uppåt.

Det är i detta skeende av serien där de gamla rutinerade spelarna borde – och brukar – vakna upp och börja producera. Mattias Åkesson har gjort ett par viktiga mål på slutet och kan komma att vara en sådan pjäs som kliver fram i detta läget. Jonatan Nielsen har haft en lite tyngre period på banan så där finns också ett sparkapital att ta fram och som heter duga. En Nielsen i storform kan på egen hand avgöra matcher.

För övrigt så kommer Anton Svensson åter vakta kassen efter två insatser av Wictor Ragnewall. Båda målvakterna visar i nuläget upp en bra stabilitet och ger laget chansen att vinna. Ragnewall har dessutom satt extra press på Anton om förstaspaden efter några riktigt fina insatser på slutet.

Ikväll får vi veta hur det slutade och vilket lag som skaffat sig ett litet bättre läge inför avslutningen. Vågar man gissa på kryss?

Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!