Inför: IF Troja/Ljungby – BodensHF

Boden gjorde en riktigt bra match igår. Boden vann den matchen på det enda sätt de kunde vinna den matchen. Genom disciplin, medstuds och en målvakt som levererar. För där ligger saken. Utan en Endre i kanonslag hade detta slaget inte slutat väl för Boden.

Troja gör en bra match. De två målen man släpper är av den typen som ibland ramlar in både framåt och bakåt. Mål som man faktiskt inte kan göra så mycket åt. Det är jättekul när de kommer framåt men surare än en citrusodling när de kommer i arslet.

Första perioden kommer idag vara väldigt avgörande. Den som får greppet i matcher kommer också kunna spela med nervbanorna på rätt ställe. Igår fick gästerna första kassen tidigt och kunde spela på den de sista 58 minuterna. När sedan 0-2 kom strax innan periodpausen fick Boden också den extra energi in som man behövde.

Ikväll kommer vi få se en likvärdig matchutveckling. Frågan denna gång är egentligen bara om Boden orkar stå emot i minst 60 minuter till. Frågan denna gång är egentligen om Troja orkar mata på i ytterligare minst 60 minuter. Frågan är egentligen bara om Troja vågar spela utan att nerverna hamnar på utsidan. Vilket det inte finns några garantier för.

Jag håller kvällens match som 60/40 till hemmalaget. Jag är nämligen inte alls säker på att man fixar detta på det mentala planet. Troja har vikt ner sig i viktiga matcher tidigare och då speciellt mot motstånd man borde vinna mot.

Några som i alla fall kommer ha nerverna på utsidan idag är publiken. Summerad hjärtrytm på 1500 per om det är fem minuter kvar, och underläge, kommer vara sådär 210 000 slag i minuten. Vi får hoppas att det inte blir så.

 

// Mr TroyDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!